Su „Dzūkijos“ ir „Vyturėlio“ sodininkų bendruomene – apie naują taką

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas ir administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė susitiko su „Dzūkijos“ bei „Vyturėlio“ sodų gyventojais. Susitikimo metu aptartas pėsčiųjų ir dviračių tako projektas, kiti gyventojams svarbūs klausimai.

Projektuotojas parodė gyventojams brėžinius, pristatė būsimąjį maždaug 2,6 km ilgio pėsčiųjų ir dviračių taką. Jis bus tiesiamas šalia kelio Alytus–Jurkonys–Vaidaugai ir susijungs su miesto pėsčiųjų bei dviračių taku. Tvirtinant 2022–2024 m. remontuotinų rajono kelių planą ir savivaldybės tarybai pritarus, šio projekto finansavimui būtų skirta virš 1 mln. eurų. Taką planuojama nutiesti dar šiais metais. 

Kartu bus įrengtas tako apšvietimas, taką nuo pagrindinio kelio skirs metaliniai elipsiniai atitvarai, o gyvenvietės teritorijoje – kelio bortai. Prie sodų numatyta įrengti ir saugią žiedinę sankryžą, šalia jos – autobusų sustojimo aikštelę bei keleivių paviljoną.

Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas sakė, kad, įgyvendindama šį projektą, savivaldybė siekia paskatinti sodų gyventojus dažniau eiti pėsčiomis arba naudotis švariu, aplinkos neteršiančiu transportu – dviračiais, paspirtukais, o vietoj kelionės į darbą asmeniniu automobiliu – važiuoti maršrutiniais autobusais. Ateityje ketinama šiame take įrengti ir elektrinių paspirtukų įkrovimo stotelę.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

  • Christy Walton
    prieš 55 minučių
    Sveiki, ar ieškote skolų konsolidavimo paskolos, paskolų be užstato, paskolų verslui, hipotekos paskolos, paskolos automobiliui, paskolos studentams, asmeninės paskolos, rizikos kapitalo ir kt! Esu privatus skolintojas, suteikiu paskolas įmonėms ir asmenims su mažomis ir pagrįstomis 2% palūkanų normomis. El. paštu: christywalton355@gmail.com

Parašykite komentarą