Kviečiame į šventę ir tvarų aukcioną: ekologija sujungia, gerumas jungia!

Alytaus miesto savivaldybė ir Alytaus regiono atliekų tvarkymo centras ketvirtadienį, balandžio 21 d. 14 val. kviečia renginį „Ekologija sujungia“.  

„TikoTiks“ centre (karjero g. 2, Taknišių kaimas, Alytaus r.) vyksiančiame renginyje bus apdovanoti visą mėnesį vykusio Žemės dienai skirto konkurso nugalėtojai, kuriantys naujus daiktus iš naudotų, kūrybiškai atnaujinantys senus. 

Konkurse dalyvavo kelios dešimtys kūrėjų iš Alytaus miesto, Alytaus rajono, Druskininkų, Lazdijų rajono, Prienų rajono ir Varėnos rajono savivaldybių. Sulaukta per keturiasdešimt jų darbų. Nugalėtojus keliose kategorijose: „Atnaujinti namų apyvokos daiktai“, „Atnaujinti drabužiai ir tekstilės gaminiai“, „Nauji, iš senų daiktų sukurti daiktai“ rinko vertinimo komisija. 

Savo favoritą, spausdami „patinka“, išrinko Facebook  lankytojai. Daugiausia jų palaikymo sulaukė aštuonmetė Miglė Gutauskaitė, Alytaus Vidzgirio progimnazijos moksleivė. 

Kiti nugalėtojai bus paskelbti renginio metu, jiems bus įteikti Alytaus miesto savivaldybės ir Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro įsteigti prizai.  

Renginio metu vyks ir teatralizuotas tvarus aukcionas. Už jame parduotus daiktus surinktos lėšos bus skirtos Alytuje apsigyvenusioms karo pabėgėlėms iš Ukrainos – Zaporižės dailės akademijos studentei Alinai Kirilenko ir šešių vaikų mamai Olhai Tkachuk. 

Alina kuria unikalius paveikslus, kurie buvo įvertinti ne viename menininkų konkurse. Kartu su tėvais ji gyveno netoli Zaporižės esančiame Polohai miestelyje. 

Šių metų vasario 24 d. šeimos gyvenimas buvo sugriautas. Prasidėjo karas. Viskas griuvo. Kovo 16 d. mama su dukra išbėgo iš namų, pasiėmusios dokumentus ir kelis būtiniausius. Išvyko, nežinodamos kur. 
Po dviejų parų kelionės pateko į Alytų. Alytiškės Dalės Stasionienės šeima suteikė ukrainietėms pastogę, sutvarkė reikalingus dokumentus, kartu su draugais parūpino drabužių, nupirko tai, kas būtiniausia Alinai tapyti. Mama Olena jau pradėjo dirbti Alytuje, Alina tęsia studijas nuotoliniu būdu, kartu su mama svajoja kuo greičiau grįžti namo ir tikisi, kad galės padėti atkurti sugriautus savo šalies miestus. 

Olha Tkachuk, šešių vaikų mama, našlė, prieš penkerius metus palaidojusi savo vyrą, gyveno Vinnytsia apskrities kaime. Čia liko jos tėvai, draugai, o pati Olha su vaikais kovo pradžioje išvyko iš Ukrainos. Kai pradeda apie tai kalbėti, moteriai ašaros užspaudžia gerklę. 

Atvykusi į Alytų ji iškarto rado prieglobstį, sulaukė paramos. Didelę šeimą į savo namus priėmė alytiškė Augenija Kliučinskienė. 

Penkiametės Olhos dukros, dvynukės, lanko darželį „Pušynėlis“. 9 metų sūnus ir 12 bei 13 metų dukros – Dainavos progimnaziją, vyriausioji šešiolikmetė dukra mokosi Alytaus profesinio rengimo centre virėjos specialybės. 

Pati Olha jau susirado siuvėjos darbą Alytuje, o didžiausias jos pomėgis – siuvinėti. Olhos siuvinėti darbai – labai kruopštūs ir dailūs. Moteris džiaugiasi sulaukianti užsakymų, skuba juos įvykdyti. Keli jau baigti jos darbai šiuo metu keliauja iš Ukrainos į Lietuvą. Jei bus atgabenti iki aukciono pradžios – bus pasiūlyti įsigyti jo dalyviams. 

Alytaus miesto teatro komanda parengė smagią šventės programą, geranorišką pagalbą organizuojant aukcioną ištiesė Alytaus autizmo asociacija „Lietaus vaikai“, sutikusi atidaryti specialią sąskaitą paramai rinkti. Tad galimybę aukoti turi ir juridiniai asmenys, prie paramos galės prisidėti ir nedalyvavusieji renginyje žmonės. 

Speciali sąskaita paramai rinkti 
LT907300010171811141
Kodas: 305500553
Alytaus autizmo asociacija “Lietaus vaikai”

Tvariam aukcionui karo pabėgėliams paremti savo darbus dovanojo menininkai, kūrėjai, įstaigos, organizacijos. Tad aukcione bus galima įsigyti tautodailininkės  Anelės Zurlienės (meno salonas „Dzyvai“) - rankomis austą tautinį kaklaraištį, du „Redos keramikos“ gaminių rinkinius, menininko Arvydo Švirmicko paveikslus, kuriuos autorius nutapė naudodamas kosmetikos priemonių likučius, Audriaus Sarpaliaus paveikslą, Alytaus profesinio rengimo centro pagamintą kepsninę, Alytaus Soroptimisčių klubo keptą tortą, meno ir amatų parduotuvės „Mini sodai“ sukurtą kompoziciją, Alytaus amatų mokyklos moksleivių sukurtą keramikos indą, Jolantos Želvienės samanų ir augalų paveikslų, „Joglės“ įmonės atnaujintų odinių gaminių: striukę ir vintažinį kelioninį drabužių dėklą, į „TikoTiks“ centrą atneštą dėvėtą, bet labai geros būklės dizainerio Karlo Lagerfeldo suknelę.    

Renginį ves Alytaus miesto teatro aktorius Vaidas Praspaliauskas, „Lietaus vaikai“ kvies vaišintis kava ir kiekvienas atėjęs turės galimybę prisidėti prie tvarumo ir gerumo, kurie taip reikalingi mūsų trapiame pasauliui. 

Renginio globėja – Alytaus miesto vicemerė Jurgita Šukevičienė. 

Konkurso dalyvių nuotraukų albumą galima pamatyti https://www.facebook.com/media/set?vanity=100338704778439&set=a.532892948189677

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro inf.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą