Su parapijų klebonais – apie tikinčiųjų poreikius

Alytaus rajono savivaldybės vadovai tęsia ilgametę tradiciją prie dalykinių  pietų stalo kartą per metus pakviesti visų trylikos abipus Nemuno esančių parapijų klebonus, kartu aptarti gyvenimo ir veiklos pokyčius, parapijiečių poreikius.

Alytaus rajone veikia  Kaišiadorių  ir Vilkaviškio vyskupijų Alytaus dekanato bažnyčios. Susitikime su dekanu kun. Arūnu Užupiu ir kitais religinių bendruomenių vadovais šį kartą dalyvavo mero patarėja Dalia Paulauskaitė, savivaldybės administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, administracijos direktorės pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius, Alytaus rajono savivaldybės tarybos narė, Religinių bendruomenių rėmimo projektų finansavimo komisijos pirmininkė Jūratė Overaitytė.

Prieš susitikimą su savivaldybės vadovais kunigai apžiūrėjo unikalų buvusios Kurnėnų mokyklos kompleksą, susipažino su įdomia pastato istorija.

„Džiaugiuosi, kad radote laiko aptarti mums visiems rūpimus klausimus, pabendrauti. Savivaldybei taip pat rūpi, kaip šiais neramiais, iššūkių ir nuomonių išsiskyrimo laikais gyvena tikintieji. Ačiū jums, kad savo malda ir svariu žodžiu skatinate Alytaus rajono gyventojus bendrystei, vienybei, mokote pagarbos vieni kitiems ir santarvės. Susitinkame aptarti ne tik finansinių reikalų, bet ir pasikalbėti apie tai, kaip padaryti žmonių gyvenimą prasmingesnį, šviesesnį, ramesnį“, –  pradėdama simbolinius pietus kalbėjo G. Jociunskaitė.

Šiemet savivaldybė religinėms bendruomenėms skirs 90 tūkst. eurų. Projektų teikimas prasidės jau kitą savaitę. Bendrų pietų metu klebonai pristatė svarbiausius savo bažnyčių tvarkymo darbus ir ieškojo bendro sutarimo, kaip teisingai paskirstyti paramos lėšas, kad jos tektų būtiniausiems tikinčiųjų poreikiams tenkinti.

Pirmojo Alytaus Šv. Liudviko bažnyčios klebonas Valdas Beleckas dėkojo savivaldybės merui Algirdui Vrubliauskui ir visiems vadovams, kitų parapijų klebonams, kad praėjusiais metais didžioji paramos lėšų dalis bendru sutarimu buvo skirta šios bažnyčios stogo atnaujinimo projektui, nes stogas buvo avarinės būklės. Taip pat atlikta nemažai kitų bažnyčios kapitalinio remonto darbų.

Šiemet dvasininkai prašo savivaldybės daugiau lėšų skirti kairiojo Nemuno kranto bažnyčių (Vilkaviškio vyskupijos teritorija) tvarkymo projektams paremti, taip esą būtų atkurtas teisingumas, nes praėjusių metų finansinė parama teko Kaišiadorių vyskupijos žinioje esančiai Pirmojo Alytaus šventovei.

Po susitikimo – tradicinė nuotrauka prisiminimui Kurnėnų fone.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą