Rajonui atstovavo Daugų bendruomenės kolektyvas ir TAU nariai

Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) Daugų filialo dalyviai dėkoja Alytaus rajono savivaldybei už galimybę dalyvauti šventėje Upytės tradicinių amatų centre Panevėžio rajone ir dalijasi įspūdžiais, patirtais kelionėje.

Daugiškiai vyko į šventę „Po malūno sparnais“, skirtą tarptautinei Muziejų dienai ir ansamblio „Upytės Vešeta“ veiklos penkmečiui paminėti. Kartu su universiteto TAU dalyviais Alytaus rajonui atstovavo Daugų bendruomenės ansamblis „Suvingio banga“ su vadove Stase Maževičiene ir jiems akomponuojančiu Alytaus rajono kultūros centro Daugų skyriaus meno vadovu Vidu Balkumi.

„Nuoširdžiai dėkojame Alytaus rajono savivaldybei už galimybę sudalyvauti renginyje. Kelionės įspūdžiai liejasi per kraštus“, – sako daugiškė, Alytaus TAU Daugų filialo dekanė Janina Seiliuvienė.

Vykdami į renginį, daugiškiai stabtelėjo Krekenavoje, aplankė Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų mažąją baziliką, kurios klebonas – Gediminas Jankūnas. „Per pusantros valandos klebonas papasakojo bazilikos istoriją, parodė šimtmečius gerbiamą stebuklingą Dievo Motinos su Kūdikiu paveikslą, kuris po restauracijos tik ką grąžintas į šventovę. Taip pat pamatėme naujai nulietą šv. Antano varpą. Klebonas papasakojo visko, kas yra bazilikoje, atsiradimo istorijas ir priežastis ir ką kiekvienas daiktas reiškia. Buvo be galo įdomu“, – įspūdžiais dalijasi J. Seiliuvienė.

Daugiškiai ne tik žvalgėsi po Krekenavos baziliką, bet ir pagiedojo. „Gavome progą užlipti prie vargonų ir pagiedoti akomponuojant Vidui Balkui. Įspūdis neišdildomas“, – pasakoja moteris.

Po pažinties su bazilika, keliautojai nuvyko į Krekenavos regioninį parką, aplankė įdomiai įrengtą ir turtingą ekspoziciją, užlipo į apžvalgos bokštą pasižvalgyti po apylinkes.

Upytės tradicinių amatų centre šventė vyko prie malūno. Kolektyvą „Upytės Vešeta“ 5-erių veiklos sukakties proga dainomis sveikino Daugų moterų vokalinis ansamblis „Suvingio banga“, Ėriškių kultūros centro mišrus vokalinis ansamblis „Luminare“, Smilgių kultūros centro Perekšlių padalinio folkloro dainininkų grupė „Ulyčia“, Raguvos kultūros centro folkloro dainininkų grupė „Trys kartos“, folkloro ansamblis „Upite“ (Latvija), Panevėžio miesto folkloro ansamblis „Raskila“. Koncertas tęsėsi daugiau kaip 3 val.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą