Verslininkai ir diplomatai sutarė: lietuviškų maisto produktų eksportas plėsis

Diplomatai ir specialieji atašė, dirbantys ekonomikos srityje, su verslo atstovais aptarė galimas naujas rinkas lietuviškų maisto produktų eksportui. 

Žemės ūkio ministerijos kartu su VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra (Litfood) bei Užsienio reikalų ministerija Kaune organizuotame renginyje dalyvavo per 60 maisto pramonės atstovų: mėsos, gėrimų, konditerijos, saldumynų, užkandžių, pieno ir ekologiškų produktų įmonės.

„Lietuvos žemės ūkio ir maisto pramonės įmonės itin domisi eksporto galimybėmis ir naujomis rinkomis, todėl mūsų visų bendras tikslas – ekonominės diplomatijos priemonėmis suteikti  įrankius plėsti ir didinti gaminamos produkcijos eksporto geografiją bei mastą. Vertiname jūsų įdirbį bei įžvalgas ir ateityje tikimės jūsų indėlio ieškant nišų ir perspektyvių rinkų maisto sektoriui,“ – į susitikimo dalyvius kreipėsi žemės ūkio  ministras Kęstutis Navickas.

Renginyje apsikeista nuomonėmis, kaip diplomatinės atstovybės galėtų padėti verslui pristatyti savo produkciją užsienio valstybėse.

Lietuvos ambasadų Japonijoje, JAV, Pietų Korėjoje ir Kanadoje atstovai pasidalijo darbo su Lietuvos įmonėmis patirtimi ir iššūkiais bei žiniomis apie vartotojų įpročius. Pavyzdžiui, Japonijoje auga delikatesų pardavimai, didėja sviesto paklausa. Pietų Korėjoje pirkėjai itin noriai perka sūrį, uogas, paklausus kūdikių maistas.

Vis aktualesnis tampa sveikatai palankus gyvenimo būdas, todėl kreipiamas dėmesys į produkto sudėtį, tai pat estetinį prekės pristatymą. Eksportuojant labai svarbu susipažinti ir su prekių žymėjimo, ženklinimo taisyklėmis.

Žemės ūkio  ministerija  deda visas pastangas, kad  šalies įmonės turėtų kuo daugiau galimybių  pristatyti savo gaminamą produkciją užsienyje. Organizuojamas ne tik įmonių dalyvavimas tarptautinėse maisto produktų ir gėrimų parodose, verslo misijose, tačiau planuojama ir daugiau eksporto skatinimo veiklų, kurios padėtų  greičiau įsitvirtinti eksporto rinkose.

Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministerija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą