Vasarą Alytaus rajone – ne tik žemės ūkio darbai

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė, Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjas Algirdas Latvys, lankydamiesi Simno ir Krokialaukio seniūnijose, domėjosi, kaip vyksta anksčiau suplanuoti komunaliniai darbai, ar laiku įgyvendinami projektai.

Krokialaukio saloje baigiama kurti poilsio zona 

Birželio 10 d., Krokialaukio seniūnijos gyventojai ir jų svečiai susirinks į tradicinę metų šventę „Kaip gyveni, kaimyne?“. Savivaldybė dovanos žmonėms gražų šventinį vakarą su žinomų Lietuvos atlikėjų ir vietos kolektyvų koncertine programa, bet didžiausia dovana – poilsio zona vadinamojoje Krokialaukio tvenkinio saloje.

Tvenkinys atsirado kažkada dirbtinai užtvenkus per miestelį tekančią Peršėkės upę. Suformuotoje dirbtinėje saloje žmonės renkasi pažvejoti, vasarą – maudytis, ilsėtis, bet iki šiol nebuvo geros vietos maudynėms, persirengimo kabinos, tualeto.

Nusprendusi Krokialaukio saloje sukurti rekreacinę zoną, Alytaus rajono savivaldybė nuo miestelio iki pat salos nutiesė asfalto kelią, tolėliau nuo paplūdimio zonos įrengė asfaltuotą mašinų stovėjimo aikštelę, šalia jos bus padarytas žvyro nuolydis valtims į vandenį nuleisti.

Pačioje saloje nukastas viršutinis žemės sluoksnis, supiltas smėlio paplūdimys, baigiama įrengti paplūdimio tinklinio aikštelė, vaikų žaidimų vieta. Jau pastatyta graži pavėsinė, šalia jos numatyta laužavietė, atokiau – persirengimo kabina, tualetas, šiukšlių konteineriai. Šiek tiek vėliau į vandenį bus nuleistas pontoninis lieptelis.

Tvarkomas Krekštėnų aerodromas

Savivaldybės vadovai tuo pačiu išvykimu apžiūrėjo ir kitoje Krokialaukio pusėje esančio Krekštėnų aerodromo teritoriją, susitiko su mažųjų orlaivių pilotais.

„Aerodromas mažiesiems orlaiviams – tai puiki galimybė turizmo, laisvalaikio organizavimui, taip pat ir verslui plėsti. Alytaus rajono savivaldybės taryba, matydama mažojo aerodromo poreikį, priėmė sprendimą neatlygintinai perimti iš Nacionalinės žemės tarnybos žemės sklypą ir naudos jį savarankiškosioms kūno kultūros bei sporto plėtojimo, gyventojų poilsio organizavimo funkcijoms įgyvendinti. Aerodromo atkūrimo idėją svarstome jau gal porą metų. Manome, kad galime paskatinti pramogų, turizmo verslą, įvairius mažosios aviacijos renginius. Labai tikiuosi, kad pirmieji lėktuvėliai virš Krokialaukio praskris jau šį savaitgalį“, – sako Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Prie Kumečių krioklio – pats darbymetis 

Aktyviai talkinant kaimo bendruomenei, savivaldybė jau pradėjo tvarkyti Kumečių kaimo kelią. Asfaltuojama 5,3 km atkarpa nuo valstybinės reikšmės kelio Kumečiuose pro Atesninkus, iki Alytaus- Simno kelio.

Kartu pradėta tvarkyti pastaruoju metu išpopuliarėjusio Metelytės upės tvenkinio ir krioklio aplinka, kurią lankytojai pamėgo dėl krintančio vandens fone pavykstančių gražių nuotraukų.                                                                     

Metelytės upelio tvenkinys Kumečių kaime buvo įrengtas daugiau kaip prieš 50 metų, per ilgą laiką jo aplinka tapo neestetiška, nesaugu nusileisti stačiais krantais prie pat upelio. Todėl įrengiami nusileidimo laipteliai, keičiami tilto turėklai, apsaugos atitvarai, virš upelio bus suformuota apžvalgos aikštelė. Šalia kelio formuojama automobilių stovėjimo aikštelė, o tvenkinio pakrantėje atsiras nedidelis paplūdimys.

Simne – seniūnijos ir gimnazijos pastatų remontas 

Pagal sutartį su rangovais Simno seniūnijos patalpų remontas turėtų būti baigtas kitą mėnesį. Apžiūrėję remontuojamas patalpas, savivaldybės vadovai teikė pastabų dėl naudojamų apdailos medžiagų bei darbų kokybės.

Simno gimnazijos pastatas jau baigiamas tvarkyti. Fasado apdailai panaudotos kelių spalvų dekoratyvinės plytelės labai pagyvino bendrą pastato vaizdą. Meras Algirdas Vrubliauskas ir administracijos direktorė Gintarė Jociunskaitė pasidžiaugė, kad atsinaujinusi gimnazija papuoš Simno miestą.

Kartu savivaldybės vadovai pastebėjo, jog būtina sutvarkyti visas fasado detales, atlikti darbus, apie kuriuos anksčiau nepagalvota, pvz., apskardinti stogelius, sutvarkyti išorės laiptus. Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjas Algirdas Latvys sako, kad papildomi darbai bus aptarti su rangovais ir nedelsiant atlikti.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą