Globėjų diena paminėta turiningu žygiu

Siekdami atkreipti visuomenės dėmesį į vaikų globą bei pasidalinti žinia, kad viskas, ko reikia vaikams, yra meilė, namai ir šeima, Vaikų globos savaitės metu Alytaus rajono savivaldybės atstovai leidosi į 7 kilometrų žygį „Žygiuok, globok, mylėk!“. 

Žygeiviai rinkosi prie renginio partnerių – Mikalavo kaimo bendruomenės „Šilaičiai“ namų. Sveikinimo žodį žygyje dalyvaujantiems globėjams, vaikams bei visiems žygeiviams tarė VŠĮ Alytaus šeimos pagalbos centro direktorė Inga Daugirdienė. Ji dėkojo vaikų globėjams ir Alytaus rajono savivaldybės vicemerei Daliai Kitavičienei, kuri visada išgirsta, padeda ir pati įsitraukia į įvairias centro veiklas.

Žygio metu skambėjo dainos, poilsio valandėlėmis – renkamos žemuogės, dalyvaujama klausimų grandinėlėje „Ką žinau ir noriu sužinoti apie globą“.

Sugrįžus atgal į bendruomenės kiemelį žygeivių laukė partnerių paruoštos vaišės: gardus plovas, burnoje tirpstanti banda su dzūkišku „daryciniu“ ir karštos bei gardžios bandelės. Tie, kas dar turėjo jėgų, galėjo dalyvauti metimo į krepšį rungtyje, išmėginti jėgas kituose lauko žaidimuose.

VŠĮ Alytaus šeimos pagalbos centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą