Hidrodinamine mašina plaunami nuotekų įrenginiai tarnaus ilgiau

Alytaus rajono savivaldybės įmonės ,,Simno komunalininkas“ eksploatuoja naują hidrodinaminę transporto priemonę, kuria gali ištraukti nuotekas iš valymo įrenginių, praplauti trasas švariu vandeniu, išvalyti šulinius. Savivaldybės taryba nustatė šių paslaugų kainas.

„Hidrodinamine mašina galime ne tik ištraukti nuotekas iš valymo įrenginių, bet ir juos išplauti švariu vandeniu. Toks valymas reikalingas, kad įrenginys veiktų tinkamai, tarnautų kuo ilgesnį laiką ir atitiktų aplinkosauginius reikalavimus“, – sakė „Simno komunalininkas“ direktorius Juozas Kalėda.

Išvalyti valymo įrenginį vidutiniškai trunka 30 min. Jo metu sunaudojama iki 1 m3 švaraus vandens, kuris vėliau vežamas į valymo įrenginius išvalyti. Hidrodinaminės mašinos veikimo metu dirba siurbliai, kurie per 1 val. vidutiniškai sunaudoja 8 litrus kuro.

Alytaus rajono savivaldybės taryba įmonės „Simno komunalininkas“ siūlymu patvirtino hidrodinamine mašina teikiamų paslaugų kainas: valymo įrenginių praplovimo – 18,72 Eur, hidrodinaminės mašinos nuoma 1 val. – 103,50 Eur (už nuvažiuotus kilometrus – 0,45 Eur).

Įmonės „Simno komunalininkas“ per metus planuoja atlikti 50 trasų praplovimų, už suteiktas paslaugas nusimatydama 10 proc. pelno. Gautos lėšos bus naudojamos darbuotojų darbo užmokesčiui, transporto priemonės ekspoatacijos išlaidoms padengti ir jos remontui.

„Mašina gali būti praplaunami ne tik valymo įrenginiai, bet ir nuotekų trasos, išvežamos nuotekos, plaunami šuliniai“, – sakė „Simno komunalininkas“ direktorius J. Kalėda.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio ir architektūros skyriaus vedėjas Algirdas Latvys papildė, kad su hidrodinamine mašina bus galima praplauti ir vandens pralaidas, sumontuotas keliuose.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą