Dalius Sinkevičius: pone Cesiuli, kaip smagu klausyti melo, kai žinai tiesą

uz alytuO UAB „Alytaus šilumos tinklų“ generalinio direktoriaus Mindaugo Nevardausko tiesa yra tokia:

- Į „Alytaus šilumos tinklus“ atvažiavau tebevykstant teisminiams procesams dėl Tauragės šilumos tinklams paskirtos didžiulės baudos už trasų keitimo Tauragės mieste darbų atlikimo sutartį su neteisėtai, kaip nurodo teismas, konkursą laimėjusia bendrove, kurią pasirašiau kaip tuometinis šilumos tinklų vadovas.

- Į Alytų atvykau kaip liberalas, bet padirbėjęs Alytuje tapau socialdemokratu.

- Sekretore į „Alytaus šilumos tinklus“ įdarbinau savo partijos kolegos, abejotinos reputacijos liberalo, žmoną.

- Į „Alytaus šilumos tinklų“  IT skyrių įdarbinau socialdemokrato mero Cesiulio draugą.

- Iš TS-LKD frakcijos vadovo Andriaus Jučo darbovietės ARATC į „Alytaus šilumos tinklų“ viešųjų pirkimų skyrių įdarbinau jo kolegę.

- Kai 22 Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariai balsavo, kad tuometinis Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius socialdemokratas Rolandas Juonys, kaip praradęs pasitikėjimą, turi būti atleistas iš užimamų pareigų, jį iš karto įdarbinau į „Alytaus šilumos tinklus“

- Visada Alytaus miesto savivaldybės tarybos nariams giriuosi, kad mes, „Alytaus šilumos tinklai“ iš Alytaus miesto gyventojų mokamų lėšų generuojame pelną, nors teisinės išlaidos dėl ginčo, dėl bendrovės „Litesko“ naudai priteistų apie 17 mln. eurų, dengiamos iš Alytaus miesto savivaldybės biudžeto. „Alytaus šilumos tinklų“ lėšas leidžiu remonto darbams.

- Jeigu Lietuvos apeliacinis teismas, kaip ir Kauno apygardos teismas, priims Alytaus miesto savivaldybei ir jos kontroliuojamai bendrovei „Alytaus šilumos tinklai“ nepalankų sprendimą, tuomet iš Alytaus miesto gyventojų lėšų, reikės sumokėti apie 17 mln. eurų bendrovei „Litesko“

- Mano darbo užmokestis ženkliai skiriasi nuo vidutinio Alytaus miesto savivaldybės gyventojų darbo užmokesčio:

DU

Dar „Alytaus šilumos tinklai“ dengia kaštus, susijusius su atvykimu į darbą iš Kauno ir pan.

- Iš mano vadovaujamos įstaigos „Alytaus šilumos tinklai“ mūsų valdybos nariai gali užsakinėti paslaugas iš savo darbovietės, už kurias dosniai sumoku bendrovės lėšomis.

Taigi, pone Cesiuli, sekančiais metais Vyriausybei reikės grąžinti apie 3 milijonus eurų, gautų nuostoliams dėl Snoro banke prarastų pinigų padengti. Savivaldybės turima paskola – apie 11 milijonų eurų, o pralaimėto pirmosios instancijos teismo rezultatas – apie 17 milijonų eurų, mokėtinų bendrovei „Litesko“. 2023-iųjų metų planuojamas biudžetas yra deficitinis, trūksta apie 10 milijonų eurų...

Tai iš kokių lėšų ruošiatės padengti šiuos įsiskolinimus? Vienintelis kelias – smaugti Alytaus miesto gyventojus mokesčiais už šilumą, atliekas? Matome, kad Alytaus miesto finansai yra vieni iš blogiausiai valdomų finansų Lietuvoje ir dėl to Alytaus miesto skolos tik labiau didės.

Tai – visi jūsų, pone Cesiuli, darbai per mero kadenciją... Ah! Pamiršau dar vieną darbą: jums puikiai sekasi Alytaus miesto savivaldybę paversti fotoateljė! Šioje srityje jūs padarėt proveržį Alytuje ir tai visi pripažįstame.

Gerbiami Alytaus miesto gyventojai, meras Cesiulis miestui vadovauja 4 metus, tarybos nariu Cesiulis esa jau 16 metų, iš kurių 12 metų yra valdančiojoje daugumoje. Per tokį ilgą laiką ponas Cesiulis galėjo įgyvendinti labai daug miestelėnams naudingų ir pozityvių sprendimų.

Todėl nuoširdžiai sakau – GANA!

Per visus partinukų valdomus metus Alytus nuo 82 tūkstančių gyventojų susitraukė iki mažiau nei 50 tūkstančių gyventojų. Ar tai įvyko dėl puikių gyvenimo sąlygų mieste? Ir dar mūsų mieste vyrauja paradoksas: gyventojų mažėja, o atliekų daugėja!

Kad nebūtų tušti žodžiai, kreipiausi į VTEK (Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją), kad nustatytų ar, perkant paslaugas iš valdybos nario darbovietės, nėra viešų ir privačių interesų konflikto.

 

Politinio komiteto „Už Alytų“ kandidatas į Alytaus miesto savivaldybės merus Dalius Sinkevičius

Politinė reklama bus apmokėta iš politinio komiteto „Už Alytų“ PK rinkiminės sąskaitos. Užsak. Nr. 2022/12/16

Komentarai

  • lukas
    prieš 9 minučių
    paskaiciau ir apsivemiau. pamatysiu straipsnio autoriu balsavimo biuletenyje ir vel vemsiu..
  • lukas
    prieš 9 minučių
    paskaiciau ir apsivemiau. pamatysiu straipsnio autoriu balsavimo biuletenyje ir vel vemsiu..
  • Juozas
    prieš 37 minučių
    Sekmės vemti !!!

Parašykite komentarą