Medaliu apdovanota direktorė: darbai nuveikiami tik komandoje


Tarp Vasario 16-osios išvakarėse Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalios Grybauskaitės Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečio proga už nuopelnus Lietuvai ir šalies vardo garsinimą pasaulyje valstybiniais apdovanojimais apdovanotojų – ir Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Dalia Kitavičienė. Priklausomybių mažinimo projektų iniciatorė ir koordinatorė apdovanota ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliu.
Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorę D. Kitavičienę pasveikino rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas, vicemeras Arvydas Balčiūnas, administracijos direktorė Jolanta Kručkauskaitė.
„Džiaugiamės, kad esate tarp tų pastebėtų šimto žmonių. Nelengva jūsų misija. Ekscelencija įvertino, pastebėjo, tai rodo, kad reikia stengtis, reikia dirbti iš širdies su žmonėmis ir dėl žmonių. Džiaugiamės, kad esate mūsų darbuotoja, linkime, kad nepristigtų energijos, geros nuotaikos, optimizmo, kantrybės, kad lydėtų visokeriopa sėkmė“, – sakė meras A. Vrubliauskas, sveikindamas D. Kitavičienę
D. Kitavičienė ne kartą yra sakiusi, kad atstovauja labai mylimai sveikatos sistemos sričiai, nors darbo rezultatai matomi ne iš karto. Anot jos, visuomenės sveikatos rezultatai gali būti regimi tik po dešimtmečių, kuomet žmonės tinkamai rūpinsis savo sveikata ir dės pastangas jos išsaugojimui, todėl suskaičiuoti ir pamatuoti visuomenės sveikatos priežiūros srityje dirbančių specialistų indėlį labai sunku.
„Ką gali vienas žmogus? Labai mažai. Man rodos, kad visi tądien Prezidentūroje apdovanoti asmenys savo apdovanojimais norėtų pasidalinti su savo komanda, nes dideli darbai nuveikiami tik komandoje, juk nei meno kūriniai, nei pilietiškumo ar verslo iniciatyvos ar net gi žmonių gyvybių gelbėjimas negimsta ir nevyksta vieno žmogaus dėka. Pagalba priklausomiems asmenims taip pat negali būti ir nėra vieno žmogaus nuopelnas. Čia ypač daug pagalbininkų: nuo šeimos narių, medikų, socialinių darbuotojų, seniūnų, bendruomenės narių iki kaimynų ar tiesiog žmonių tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje pasakiusių reikiamą žodį“, – po apdovanojimo mintimis dalijosi D. Kitavičienė.
Per šešerius metus Alytaus rajono savivaldybės priklausomybių mažinimo programa pasinaudojo daugiau nei trys šimtai asmenų. Daugiau nei pusšimtis yra blaivūs daugiau nei dvejus metus, džiaugiasi matomais pokyčiais gyvenime, susirado arba susigrąžino darbus, šeimas, susiremontavo namus ar nusipirko automobilį, pagerėjo santykiai su namiškiais. Dar panašiai tiek žmonių žengia pirmuosius žingsnius blaivybės keliu.
„Mes nedarom stebuklų ir neturim jokių neįprastų gebėjimų, liūdim ir apgailestaujam, kuomet nepavyksta „prisišaukti“ prie geriančiojo arba įvyksta atkrytis, tačiau stengiamės, kad visos įmanomos priemonės, galimybės ir žinios būtų kiek įmanoma arčiau tų, kuriems jos reikalingos. O kartais reikia tiek nedaug: nuraminti kartu su geriančiu žmogumi jo priklausomybės rate įsisukusius artimuosius, patarti, nukreipti ir pasakyti, kad mums visada galite paskambinti. Pagalba priklausomybės ligomis sergantiesiems beveik visada yra paremta bendražmogiškumo principais ir pagalba žmogus žmogui“, – kalbėjo D. Kitavičienė, Alytaus rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biurui vadovaujanti 10 metų.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą