Bibliotekos skaitytoju galima tapti tik gimus

Ar žinote, kad tik gimę vaikučiai jau gali tapti bibliotekos skaitytojais ir turėti skaitytojo pažymėjimą? Alytaus rajono viešoji biblioteka dalyvauja ankstyvojo skaitymo skatinimo projekte „Knygų startas“, kuris Lietuvoje vykdomas nuo 2021-ųjų lapkričio pabaigos.

Pagrindinis jo tikslas – užauginti pirmąją Lietuvoje kartą vaikų, kurių skaitymo patirtis būtų prasidėjusi nuo pat pirmųjų dienų. Bibliotekose yra specialiu „Knygų starto“ ženklu pažymėtos lentynos, kuriose mažųjų tėveliai gali rasti 0–3 metų vaikams rekomenduojamas skaityti knygas. Be to, skaitytojų pažymėjimai vaikams gimusiems ar dar tik gimsiantiems 2022–2024 metais yra nemokami.

Alytaus rajono viešosios bibliotekos Miklusėnų filiale taip pat įsibėgėjo projektas „Knygų startas“. Ta proga patiems mažiausiems bibliotekos skaitytojams paruošta knygučių parodėlė pažymėta specialiu „Knygų starto“ ženklu.

Miklusėnų biblioteka jau sulaukė ir pirmosios „Knygų starto“ skaitytojos Vakarės Urbanavičiūtės. Bibliotekininkė Dalė Kočiūnė mažajai skaitytojai įteikė „Knygų starto“ skaitytojo pažymėjimą, padovanojo naujų vaikiškų knygelių ir paragino mamytę dažniau užsukti į biblioteką, kurioje gausu įdomių vaikiškų knygučių.

Užsukite su savo pačiais mažiausiais vaikučiais į rajono bibliotekas ir pradėkite kartu jų knygų pažinimo ir malonumo skaityti kelią.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą