Pastebėjote Alytuje naikinamus medžius ? Praneškite!


Alytiškiai ir miesto svečiai Alytų vadina žaliu miestu. Ir tai neginčijama tiesa – čia gausu žalių teritorijų, parkų bei privačiuose sklypuose augančių medžių.
Medžiai – mūsų vertybė. Ne visada jie išauga, kur norėtumėme, atsibosta rudenį rinkti nukritusius lapus. Pasitaiko atvejų, kada norima medžius pašalinti. Jei medžiai ligoti, pažeisti arba kelia grėsmę aplinkiniams pastatams bei žmonių saugumui, išduoti leidimą juos nukirsti paprastai nėra kliūčių. Kai medžiai žaliuojantys ir nepažeisti, gauti leidimą kirsti medį sudėtingiau, nes pirmiausia reikia išsiaiškinti, ar jis nėra saugotinas. Deja, pasitaiko atvejų, kuomet medžiai savavališkai džiovinami ar kitaip gadinama jų būklė, kad vėliau būtų galima lengviau gauti leidimą juos kirsti.
Laimė, miesto gyventojai yra pilietiški ir, pastebėję bet kokius pažeidimus, informuoja atsakingas institucijas. „Visuomet gavę pranešimą reaguojame. Želdynų ir želdinių apsaugos ir priežiūros komisija apžiūri situaciją vietoje. Jeigu komisija nustato, kad įvykdytas pažeidimas (vizualiai matosi, kad želdiniai pažeisti, sužaloti, nukirsti ar kitaip pašalinti neturint leidimo), informuojame Aplinkos ministerijos Alytaus regiono aplinkos apsaugos departamentą, Alytaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, jeigu kaltininkas nežinomas“, – teigia Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos pavaduotoja Laima Mulmienė.
Saugokime miesto medžius! Apie įtarimus naikinant medžius mieste praneškite Alytaus miesto savivaldybės administracijos Aplinkos apsaugos skyriui el. p. aplinka@alytus.lt.

Alytaus miesto savivaldybės informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą