Dauguose ruošiamasi statyti futbolo stadioną

Alytaus rajono savivaldybė su Alytaus apskrities futbolo federacija pasirašė ketinimų protokolą „Dėl bendradarbiavimo įgyvendinant jaunųjų futbolininkų ugdymo projektą“. Savivaldybė numato, kad stadiono vieta bus Dauguose bei organizuoja infrastruktūros parengimą. Futbolo federacija jau užsakė aikštei visų matmenų dirbtinę dangą, kurios kaina – apie 180 000 eurų.

Futbolo klubų atstovai organizuos trenerių darbą, suburs kvalifikuotą komandą darbui su jaunaisiais futbolininkais vasaros stovyklose, turnyruose ir kituose renginiuose. Darbas su įvairaus amžiaus vaikų grupėmis bus koordinuojamas pagal parinktas programas (sportiniai žaidimai, fizinis pasirengimas, traumų prevencija).

Siekiant populiarinti futbolą Alytaus rajone numatyta rengti įvairius sporto, sveikos gyvensenos renginius, kuriuose vaikai ir jaunimas galėtų dalyvauti su tėvais, siekti geresnės savijautos, judėjimo, aktyvaus gyvenimo būdo.

Alytaus rajone numatoma organizuoti vasaros futbolo stovyklas, į kurias tikimasi pritraukti ne mažiau, kaip 1500 vaikų per sezoną, o būsimajame stadione planuojama kasmet surengti po 2-4 tarptautinius futbolo turnyrus, kuriuose dalyvautų 8–16 metų amžiaus vaikai ir jaunimas iš įvairių šalių.

„Tai būtų gera galimybė Alytaus rajono vaikams dalyvauti vykdomose futbolininkų stovyklų programose, o gabesnius rajono futbolininkus įjungti į pagrindines komandas, kad ir jie galėtų dalyvauti įvairiuose čempionatuose“, – sako Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Savivaldybės vadovas sako esąs įsitikinęs, kad ir pačiuose Dauguose yra gabių futbolo žaidėjų. Jeigu jiems bus sudarytos geros sąlygos treniruotis, ateityje galima tikėtis ir gerų rezultatų varžybose.

Projektuojant futbolo stadioną keliamas reikalavimas numatyti aikštės apšvietimą, taip pat įrengti apie 200 vietų žiūrovams.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

  • vėl Vasiukai
    prieš 6 minučių
    ir suklestės rajone futbolas :-) Bet kodėl tik stadionas? Dar reiktų krepšinio areną. O kaip ten su ta irklavimo baze? numarinta? privatizuota?

Parašykite komentarą