Balandžio 14 d. pirmą kartą Lietuvoje minėsime Nacionalinę finansinio raštingumo dieną!

Finansiniai sprendimai lydi kiekvieną mūsų gyvenimo žingsnį – nuo asmeninio biudžeto sudarymo, gebėjimo taupyti iki investavimo ar paskolos ėmimo. Finansiškai raštingas žmogus gali priimti labiau apgalvotus finansinius sprendimus, o tai kuria naudą tiek pačiam asmeniui, tiek ir valstybei.

Vis dėlto šiandien statistika vis dar ne mūsų naudai – beveik pusė Lietuvos gyventojų savo finansinio ir ekonominio raštingumo lygį vertina vidutiniškai (rodo vasario mėn. Lietuvos banko Finansinio raštingumo centro atliktas sociologinis tyrimas). Dauguma žmonių supranta, kad žinių ir įgūdžių jiems trūksta.

Drauge šią situaciją galime pakeisti. Lietuvos bankas kviečia kartu pradėti svarbius pokyčius finansinio raštingumo srityje ir balandžio 14 d. inicijuoja Nacionalinę finansinio raštingumo dieną. Tegu ji tampa gražia kasmetine tradicija drauge švęsti galimybę mokytis, augti ir kalbėtis apie reikalingus pokyčius finansinio raštingumo srityje. Norėdami susikurti orią ateitį, turime ugdytis naujus įpročius ir nusistatyti naujus prioritetus. Tad kasmet balandžio 14 d. įsivertinkime visų metų pastangas tobulėti šioje srityje.

Dienos tikslas: atkreipti visuomenės dėmesį į finansinio raštingumo svarbą ir paskatinti Lietuvos gyventojus tobulinti savo finansines žinias bei įgūdžius. Drauge galime padaryti pokytį gerindami Lietuvos gyventojų finansinį raštingumą kurdami naujas tradicijas!

Dienos tema: dienos leitmotyvu pasirinkome aitvarą, kuris lietuvių tautosakoje nuo seno žinomas kaip viena iš pagoniškųjų dievybių, nešanti turtus. Tačiau tam, kad aitvaras sklandytų ir neštų mums turtus – turime išmokti jį suvaldyti, pagauti vėją ir išlaikyti plazdantį danguje. Taip yra ir su mūsų finansiniu raštingumu: norint gyventi oriai, kaupti ateičiai ir pasiekti savo tikslų bei svajonių, turime išmokti valdyti savo pinigus.

Kviečiame jungtis prie Lietuvos banko Finansinio raštingumo centro organizuojamų veiklų, kurias rasite https://www.lb.lt/lt/nacionaline-finansinio-rastingumo-diena .

Visą balandžio mėnesį leiskime į dangų aitvarus, auginkime savo žinias finansinio raštingumo srityje!

 

Lietuvos banko Finansinio raštingumo centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą