VMI primena: gegužės 2 d. – paskutinė diena miško savininkams sumokėti privalomus atskaitymus

2023 m. balandžio 24 d., Kaunas. Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) primena, kad privatų mišką turintys gyventojai, kurie gavo pajamų už jų miškuose paruoštą ir parduotą žaliavinę medieną bei parduotą nenukirstą mišką, kaip ir kasmet turi sumokėti 5 proc. atskaitymus nuo gautos sumos. Tai padaryti reikia iki gegužės 2 d., Elektroninio deklaravimo sistemoje pateikiant deklaracijos FR0463 formą.

„Alytaus apskrityje šias deklaracijas už 2022 metus pateikė apie 250 miško valdytojų – gyventojų, deklaravusių pajamas, nuo kurių mokami 5 proc. atskaitymai. Atkreipiame dėmesį, kad dar nespėjusiems to padaryti miško savininkams, liko maždaug savaitė“, - teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pridurdama, kad 2020-2021 m. asmenų, gavusių pajamų už jų miškuose paruoštą ir parduotą žaliavinę medieną bei parduotą nenukirstą mišką, Alytaus apskrityje buvo daugiau nei 1 tūkst.

Gyventojas turi užpildyti minėtą deklaraciją, joje nurodyti savarankiškai apskaičiuotą mokėtiną sumą ir ją sumokėti patogiu būdu. Privalomųjų atskaitymų nuo parduotos žaliavinės medienos ir nenukirsto miško įmokos kodas – 1001. Pažymėtina, kad, jei miško valdytojas per mokestinį laikotarpį negavo pajamų už parduotą žaliavinę medieną, nenukirstą mišką, deklaracijų teikti nereikia.

Daugiau informacijos rasite www.vmi.lt > Pardaviau nenukirstą mišką, apvaliąją medieną. Naujienos skelbiamos VMI Facebook ir LinkedIn paskyrose. 

Gyventojams, norintiems pasikonsultuoti mokesčių klausimais telefonu 1882 (8 5 2605 060) nebūtina laukti eilėje – užsisakius VMI skambutį per Mano VMI, konsultantas pats paskambins nurodytu laiku. Nuotolines paslaugas teikiame telefonu 8 5 2191 777, o atvykimui į aptarnavimo padalinį būtina išankstinė registracija vizitui čia.

VMI informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą