Adamkų garbei – sporto ir meno varžybos Butrimonyse

Vasaros pradžia Butrimonyse trenksminga. Jau 8-ąjį kartą čia vyksta respublikinė sporto ir meno šventė „Adamkiada“, skirta p. Almos Adamkienės labdaros ir paramos fondo globotų kaimo mokyklų mokiniams bei Prezidento Valdo Adamkaus sportinių rezultatų ir kilnių tikslų įprasminimui.

„Adamkiada“, kurios iniciatorius ir pagrindinis idėjinis vadovas gimnazijos direktorius Valdas Valvonis, o globėjas Prezidentas Valdas Adamkus, jau tapusi olimpinių vertybių sklaidos judėjimu, skatinančiu sveiką gyvenseną bei fizinį aktyvumą. Projekto tikslas – plėtoti respublikos mokyklų bendradarbiavimą bei partnerystę, per sportą ir meną ugdant gabius mokinius pilietiškai aktyviais, puoselėjančiais tradicijas ir tautines bei olimpines vertybes žmonėmis.

Butrimonyse suvažiavo mokinių iš Alytaus, Vilniaus, Šalčininkų, Raseinių, Radviliškio, Kauno, Jurbarko, Rokiškio, Kaišiadorių ir Pasvalio rajonų, Kazlų Rūdos, Kupiškio. Apie 300 moksleivių iš 20-ies Lietuvos mokyklų varžėsi Prezidento jaunystėje pamėgtose sportinėse rungtyse: futbole, baudų metime, šuolyje į tolį, jaunieji dailininkai dalyvavo plenere prie Punios piliakalnio, vyko dainų konkursas ir protmūšis.

Susirinkusiųjų pasveikinti atvykusi Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė džiaugėsi matydama tiek daug jaunų veidų: „Iš tiesų, „Adamkiada“ tapo dar prasmingesnė ir dar svarbesnė nei kada nors anksčiau – šiandien ne tik varžysimės, kas geriausi, greičiausi, bet ir įprasminsime ponios Almos Adamkienės atminimą. Pačiu sunkiausiu gyvenimo etapu viso Alytaus rajono vardu siunčiu stiprybę ir nuoširdžiausią palaikymą Jo Ekscelencijai Prezidentui Valdui Adamkui. Tačiau turime gyventi toliau. Esu maloniai nustebinta matydama tiek daug gražių jaunų veidų. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi jumis visais. Tegul ši sporto ir meno šventė bus nepamirštama!“.

Per 7-erius metus visose „Adamkiadose“ dalyvavo įspūdingas skaičius dalyvių – daugiau kaip 3000! Šiemet „Adamkiados“ kompleksinėje įskaitoje laimėsianti mokykla galės džiaugtis Jo Ekscelencijos Prezidento Valdo Adamkaus įsteigta pereinamąja taure.

Pagrindiniai šventės rėmėjai: Alytaus rajono savivaldybė, Kazickų šeimos fondas, kuris įkurtas JAV, tačiau visą laiką rėmė lietuvius bei veiklą Lietuvos labui.

 

 

 

 

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą