Bus ribojimas sunkiasvorio tranzitinio transporto eismas Ulonų ir Santaikos gatvėmis

Sunkiasvoris transportas kelia nemažai problemų Ulonų ir Santaikos gatvių gyventojams. Kasdien susiduriama su triukšmu, vibracija. Siekdama spręsti gyventojų problemas, savivaldybės taryba praėjusių metų rugpjūčio mėnesį priėmė sprendimą, kuris nuo 2018 m. kovo 1 d. turi apriboti tranzitinio sunkiasvorio transporto eismą Alytaus mieste.
Alytaus miesto savivaldybė kelio ženklus gali įrengti tik miesto teritorijoje, tačiau tai būtų susiję su ir Alytaus miestą pravažiuojančiu transportu, todėl Alytaus miesto savivaldybės atstovai šį klausimą derino ir su Lietuvos automobilių kelių direkcija.
Kelių direkcija atkreipė dėmesį į tai, kad apribojus tranzitinį transportą per Alytaus miestą, padidėtų transporto skaičius kituose Lietuvos Respublikos keliuose, kuriuose labai arti važiuojamosios dalies yra gyventojų ir taip pat dideli tranzitinio transporto srautai. Kelių direkcija pritarė, kad būtina ieškoti išeičių, kaip šią problemą spręsti.
Siekiant sumažinti tranzitinį transportą Ulonų ir Santaikos gatvėmis, artimiausiu metu, kai tik leis meteorologinės sąlygos, bus įrengtas papildomas ženklinimas naujoje Pramonės rajone įrengtoje apvažiavimo gatvėje, tokiu būdu nukreipiant transporto srautus per miesto apvažiavimą.
2018-02-27 vyko Saugaus eismo komisijos posėdis, jame taip pat buvo aptartas šis klausimas. „Buvo atkreiptas dėmesys, kad atsiradus naujai gatvei ir keičiantis eismo situacijai, turi būti priimti sprendimai, kurie reikalauja didesnių investicijų. Komisijos posėdyje buvo nuspręsta, kad reikalingas pakartotinas sunkiasvorio transporto srautų tyrimas. Tyrimų atlikimas nebuvo tikslingas anksčiau, kol nebuvo atidaryta Audėjų gatvė ir įmonės nepradėjo dirbti visu pajėgumu po kalėdinio laikotarpio“, – teigia Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė.
Siekdama išsiaiškinti realią situaciją, savivaldybės administracija šiuo metu organizuoja sunkiasvorių transporto priemonių judėjimo mieste ir tranzitu tyrimus. Jų rezultatai padės įvertinti esamą situaciją ir priimti reikalingus sprendimus rengiamame Ulonų ir Santaikos gatvių rekonstrukcijos projekte, taip pat ir bendraujant su Kelių direkcija dėl tranzito nukreipimo kitais keliais.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą