Transporto paslaugos negalią turintiems žmonėms bus teikiamos kokybiškiau: Druskininkų savivaldybės socialinių paslaugų centras įsigijo tam pritaikytą mikroautobusiuką

Druskininkų savivaldybės socialinių paslaugų centras įsigijo naują mikroautobusą, pritaikytą  judėjimo negalią turintiems žmonėms. Lėšas šiam automobiliui įsigyti skyrė Druskininkų savivaldybė.

Druskininkų savivaldybės vicemeras Linas Urmanavičius pažymėjo, jog atsižvelgiant į tai, kad miesto viešasis transportas yra pritaikytas judėjimo negalią turintiems asmenims, šis automobilis labiau atlieps bendruomenės poreikius vykti į tolimesnes gydymo įstaigas.

„Toks mikroautobusas buvo labai reikalingas tam, kad mūsų bendruomenės žmonėms, ypač turintiems judėjimo negalią, paslaugos būtų teikiamos patogiau ir kokybiškiau“,  – sakė L. Urmanavičius.

 

Pasak Druskininkų savivaldybės socialinių paslaugų centro direktorės Žanetos Jagelavičienės, naujasis automobilis yra pritaikytas vienu metu vežti penkis asmenis ir vieną asmenį neįgaliojo vežimėlyje.

„Automobilyje integruota elektrinė gervė, kuri palengvins ir suteiks galimybę mūsų vairuotojui saugiai kelti  rampa ir sunkesnį negalią turintį žmogų. Tai pirmasis įstaigos automobilis, pritaikytas vežti neįgalius, judėjimo negalią turinčius asmenis, kurie negali savarankiškai judėti. Didžiausias ir pagrindinis poreikis yra pasiekti trečio lygio gydymo įstaigas Vilniuje, Kaune ir Alytuje“,  – sakė Ž. Jagelavičienė.

Transporto organizavimo paslauga  teikiama Druskininkų savivaldybės gyventojams, kurie dėl negalios, ligos ar senatvės turi judėjimo problemų ir dėl jų,  ar dėl nepakankamų pajamų,  negali naudotis visuomeniniu ar individualiu transportu. Ši paslauga apima ir pagal individualius asmens poreikius teikiamą pagalbą, palydint asmenį iš jo namų iki transporto priemonės, iš jos iki  gydymo įstaigos ir t.t.

Pasak Druskininkų savivaldybės socialinių paslaugų centro vadovės Ž. Jagelavičienės, transporto organizavimo paslaugų poreikis yra didelis, todėl šios paslaugos teikiamos planiniu būdu, iš anksto teikiant prašymus ir rezervuojant reikalingą datą ir laiką. „Paslauga yra mokama. Kaina nustatoma atsižvelgiant į asmens gaunamas pajamas ir finansines galimybes“, - sakė Ž. Jagelavičienė.

Druskininkų savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą