Kviečiame į pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms mokymus

Spalio 24–26 d. Dauguose, Simne ir Butrimonyse vyks pasirengimo ekstremaliosioms situacijos mokymai, kurių metu bendruomenių lyderiai bus išsamiai supažindinti su informacija, kaip reiktų elgtis ekstremaliųjų situacijų metu ir savarankiškai išgyventi tris kritines paras, t. y. 72 valandas.

Susitikimų su vietos bendruomenėmis metu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento specialistai suteiks praktinių ir aktualių žinių, kur ir kaip rasti informacijos apie arčiausiai esančias sirenas, priedangas ir kolektyvinės apsaugos statinius, taip pat pristatys kaip pasirengti šeimos planą, susikrauti išvykimo krepšį. Vėliau įgytas žinias lyderiai kviečiami skleisti savo bendruomenėse.

Mokymai vyks:

  • spalio 24 d. 18 val. Dauguose, Ežero g. 30 (kultūros namai),
  • spalio 25 d. 18 val. Simne, Vytauto g. 38 (kultūros namai),
  • spalio 26 d. 18 val. Butrimonyse, Vytauto g. 30 (kultūros namai).

Kviečiame atvykti ir aktyviai dalyvauti mokymuose vietos bendruomenių lyderius, namų bendrijų pirmininkus, seniūnus, seniūnaičius ir kitus aktyvius bendruomenės narius.

Neturintys galimybės atvykti į mokymus galės juos išklausyti nuotoliniu būdu. Registracija  

Šie mokymai yra Vidaus reikalų ministerijos inicijuotos informacinės kampanijos „Esame komanda – turime planą“ dalis. Juos, bendradarbiaudamas su Lietuvos vietos

bendruomenių organizacijos sąjunga (LVBOS), rengia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. Bendradarbiavimą su LVBOS, kuri vienija daugiau nei 1440 vietos bendruomenių, t. y. daugiau nei 43 000 aktyvių žmonių visoje Lietuvoje, Vidaus reikalų ministerija pradėjo 2023 m. gegužę.

Informacija apie jau įvykusius ir planuojamus surengti šio ciklo mokymus skelbiama Lietuvos pasirengimo ekstremaliosioms situacijoms svetainėje: lt72.lt

Žmonės, kurie dalyvavo mokymuose, kaip elgtis ekstremaliųjų situacijų metu, daug dažniau teigė žinantys, kaip elgtis konkrečios grėsmės atveju. Taip pat jie daug dažniau ėmėsi konkrečių veiksmų, kad apsisaugotų patys.

Informacijos apie pasirengimą ekstremalioms situacijoms šalies gyventojai gali rasti specialiame tinklapyje www.lt72.lt.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą