Alytaus rajone – vaikų vasaros stovyklų maratonas

Alytaus rajone prasideda vasaros stovyklų maratonas. Daugiau nei 300 vaikų galės turiningai leisti laisvalaikį devyniose stovyklose, kur kartu išmoks naujų dalykų, susipažins su įdomiais įvairių sričių specialistais, profesionalais.

Pirmoji stovykla Alytaus rajone prasidėjo jau šiandien ir vyks iki birželio 14 d. Tai Daugų Vlado Mirono gimnazijos projektas „Neskubėk iš mokyklos 2024“. Moksleivių laukia ypatinga programa, skirta paminėti svarbias sukaktis, tokias kaip Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą 20-metį, Dainų šventės 100-metį ir kitas. Stovyklos metu vyks edukacijos, susitikimai su įvairių sričių specialistais.

Dar viena Daugų gimnazijos etnokultūrinė stovykla „O jūs, vaikai, taip darykit, kaip senoliai darė“ vyksta birželio 10–14 d. Čia vyksta etnokultūrinės, pažintinės, meninės, kūrybinės, edukacinės – praktinės veiklos. Puoselėjant etninę kultūrą, tautosaką, tautodailę vaikai galės semtis liaudies išminties. Stovyklos organizatoriai vaikams paruošė susipažinimą su senoviniais ir šiuolaikiniais žaislais, lėlių gamybą iš antrinių žaliavų, apsilankymą Metelių regioniniame parke ir kitas prasmingas veiklas.

Turiningas vaikų užimtumas vasaros atostogų metu, birželio 11–14 d., vyks ir Krokialaukyje. Ši stovykla – tai Krokialaukio gimnazijos projektas „Būk draugiškas aplinkai“. Vaikai čia bus ugdomi aplinkai draugiškų vertybinių nuostatų ir supratimo, kad gamta yra visų namai. Stovyklos metu moksleiviai dalyvaus akcijoje „Švarinamės“, o vėliau iš surinktų buitinių atliekų gamins darbelius.

Stovykla birželio 12–18 dienomis organizuojama ir Pivašiūnuose. Tai Pivašiūnų gimnazijos projektas „Aitvaras ir jo draugai“. Čia mokiniai tobulins savo emocinę sveikatą, išmokdami gerbti vienas kitą, lavindami bendravimo įgūdžius ir toleranciją, mokiniai dalyvaus įvairiose edukacijose Mikalavo ir Junčionių kaimo bendruomenėse.

Meno ir sporto mokyklos vaikų atostogų stovykla „Jaunasis kūrėjas“ organizuojama jau ne vienus metus. Šį kart ji vyks birželio 25–29 dienomis, o atvykusių laukia ypatinga programa: terapinė meninė EBRU edukacija „Tarp tradicijų, kūrybos ir modernumo“, dailės terapija „Tapybos išraiška drobėje“, kūrybinių dirbtuvių edukacija „Kūrybinio mąstymo laboratorija“ ir kitos smagios veiklos.

Asociacijos „Nemunaičio stovykla“ projektas „Įšok į nuotykių ir atradimų traukinį“ vaikams yra paruošę 10 stovyklos temų kiekvienai dienai. Birželio 26 – liepos 5 dienomis vaikai susipažins su menais, gamta, Lietuvos istorija, verslo atstovais.

Simno specialiosios mokyklos dienos stovykla „Emocijų studija“ rugpjūčio 5–9 ir 27–31 dienomis nuo 9 iki 13 val. kvies ugdyti kompetencijas, teikiančias galimybių asmeniui tapti sveikesniu, aktyvesniu visuomenės nariu. Vaikai galės išbandyti netradicinius judriuosius ir sportinius žaidimus, „Nirvana fitness“ kvėpavimo technikas, „Pound – Rockout“ grojimą būgnais ir kitas veiklas.

Simno gimnazijos projekte „Vasara su sportu – 2024“ stadione sportuoti, leisti laisvalaikį galės visi norintys. Rugpjūčio 12–23 dienomis vaikai labiau pažins ir išmėgins futbolą. Vyks treniruotės, konkursai, renkamos vasaros futbolo žvaigždės.

Miroslavo gimnazijos  vaikų vasaros dienos stovykla „Palydėkime vasarą aktyviai 2“, skirta sudaryti sąlygas vaikams iš gausių, socialiai remtinų ar vidutines pajamas ganančių šeimų tenkinti judėjimo, pažinimo, saviraiškos poreikius keliaujant, bendradarbiaujant, aktyviai judant, tyrinėjant ir užsiimant kita pozityvia veikla. Rugpjūčio 27–29 d. moksleiviai lankysis Birštono krašto muziejuje, Druskininkų K. Dineikos sveikatingumo parke, žais boulingą, mokysis linijinių šokių.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą