Druskininkų savivaldybės Etikos komisija kreipėsi į LR Generalinę prokuratūrą su prašymu pradėti tyrimą ar Vyriausiosios rinkimų komisijos narys, Druskininkų savivaldybės tarybos narys V. Semeška yra įgijęs vidurinį išsilavinimą

 


Druskininkų savivaldybės Etikos komisija gegužės 18 dieną priėmė sprendimą kreiptis į LR Generalinę prokuratūrą dėl Vyriausiosios rinkimų komisijos nario, Druskininkų savivaldybės tarybos nario konservatoriaus V. Semeškos, nes atlikus tyrimą ar konservatorius savo kaip politiko biografijoje yra nurodęs teisingus faktus apie savo išsilavinimą paaiškėjo, kad V. Semeška galimai nėra įgijęs vidurinio išsilavinimo.
Etikos komisija LR Generalinės prokuratūros prašo išsiaiškinti, ar konservatorius yra įgijęs vidurinį išsilavinimą ir jei ne – ar be vidurinį išsilavinimą patvirtinančio brandos atestato Vilius Semeška teisėtai įgijo banko tarnautojo kvalifikaciją Vilniaus aukštesniojoje ekonomikos mokykloje bei bakalauro ir magistro kvalifikacinius laipsnius Vilniaus universitete, ar jo įgyti aukštojo mokslo diplomai yra galiojantys, ar nebuvo klastojami dokumentai ar pateikta klaidinanti informacija, ar V.Semeškos veiksmuose galimai yra nusikalstamos veikos požymių, siekiant įgyti aukštąjį išsilavinimą.
Primename, kad Druskininkų savivaldybės Etikos komisija 2018 m. kovo 21 d. pradėjo tyrimą dėl konservatoriaus V. Semeškos, kaip valstybės politiko, galimai padarytų Valstybės politiko elgesio kodekse nustatytų valstybės politikų elgesio principų pažeidimų pagal gautą visuomeninių tyrimų laidos „Demaskuoti“ prodiuserės ir vedėjos Lauros Radzevičiūtės pranešimą.
Tam, kad būtų priimtas galutinis sprendimas dėl konservatoriaus V. Semeškos galimai padarytų pažeidimų, Druskininkų savivaldybės Etikos komisija lauks LR Generalinės prokuratūros išvadų.

Druskininkų savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą