Lazdijų meras dalyvavo iškilmingame Vyčio skulptūros atidengime Kaune

Liepos 5 d., Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos išvakarėse, Kauno pilies kieme įvyko iškilminga Vyčio skulptūros atidengimo ceremonija, kurioje dalyvavo ir Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis bei Lazdijų rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas. Norint Lietuvai padovanoti šią didingą skulptūrą, buvo įkurtas Vyčio paramos fondas, kuriam vadovauja Lazdijų rajono kraštiečiai Česlovas Jezerskas ir Vilius Kavaliauskas.

Laisvės kario skulptūros pastatymui jau surinkta daugiau nei 200 tūkst. eurų. Prie šios sumos suaukojimo prisidėjo ir daugiau kaip 20 geros valios gyventojų ir įstaigų iš Lazdijų krašto. Meras džiaugėsi, kad ne tik kauniečiai, bet ir visi Lietuvos žmonės galės didžiuotis lietuvybės simboliu, kuris primena garbingą mūsų valstybės istoriją ir skatina puoselėti meilę Tėvynei.

Šventės metu meras ne tik pasigrožėjo iškilminga Laisvės kario (Vyčio) skulptūra, bet ir bendravo su garbingais šventės svečiais: Lietuvos Respublikos Seimo nariais, kitų savivaldybių merais ir atstovais, žymiais šalies žmonėmis.

Skulptoriaus prof. Arūno Sakalausko ir architekto Kęstučio Mikšio darbas, nuo idėjos iki jau pagamintos ir Kaune pastatytos skulptūros, buvo įgyvendintas vos per šešių mėnesių laikotarpį. Skulptūra pagaminta Ukrainos sostinėje Kijeve. Bronzinis „Laisvės karys“ yra net septynių metrų aukščio ir sveria beveik tris tonas. O tik skulptūros atidengimo dieną, Vyčio autorius prof. Arūnas Sakalauskas atskleidė, kad raitelio veidas yra lietuvių disidento Romo Kalantos.

Lazdijų r. sav. inf.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą