Aptarta dujų balionų keitimo daugiabučiuose namuose eiga

Šią savaitę Druskininkų savivaldybės vadovai, administracijos specialistai, UAB „Druskininkų butų ūkis“  atstovai aptarė naftos dujų balionų keitimo ir gyventojų prisijungimo prie gamtinių dujų tinklų klausimus. Nuo šių metų pradžios Druskininkų savivaldybėje ypač didelis dėmesys skiriamas naftos dujų balionų daugiabučiuose namuose problemai spręsti.

Gyventojai, pageidaujantys prisijungti prie gamtinių dujų sistemos, turi kreiptis į savo namo valdytoją, t.y. bendrijos pirmininką arba UAB „Druskininkų butų ūkis“ ir užpildyti nustatytos formos prašymą. Užpildytą prašymą reikia pateikti UAB „Druskininkų butų ūkis“ kasoje arba savo daugiabučio bendrijos pirmininkui.  Pagal pateiktą prašymą UAB „Lietuvos dujų tiekimas“ parengs sutartį, kurią pasirašius, ESO darbuotojai įrengs dujų skaitiklį bute ir prijungs viryklę prie gamtinių dujų sistemos.

„Džiaugiuosi, kad šiandien gamtinės dujos Druskininkų vartotojams kainuoja tiek, kiek ir visos Lietuvos vartotojams.  Specialistų skaičiavimais, naudoti gamtines dujas yra pigiau nei dujų balionus,  be to dujų balionai daugiabučiuose namuose kelia  rimtą pavojų ne tik jų turėtojams, bet ir aplink gyvenantiems. Tikrai suprantame, kad šiuo atveju bendruomenei vienas svarbiausių klausimų - finansai. Tam, kad gyventojai galėtų prisijungti prie gamtinių dujų sistemos, šiais metais esame numatę kompensacijų mechanizmą“,  - sakė Druskininkų savivaldybės meras R. Malinauskas.

Vieno buto prijungimo prie gamtinių dujų sistemos kaina yra 150 Eur. Gyventojams, kurie prašymą prisijungti prie gamtinių dujų sistemos pateiks iki 2018 metų pabaigos, Druskininkų savivaldybė kompensuos 50 proc.  prisijungimo kainos t.y. vienam butui prisijungimas kainuos 75 eurus.

Kaip susitikimo metu informavo Ūkio skyriaus vyriausiasis specialistas Mindaugas Jaskelevičius, savivaldybei priklausantys socialiniai būstai jau prijungti prie gamtinių dujų sistemos, prie šios sistemos vis aktyviau jungiasi ir daugiabučių namų bendrijos - jau gauta apie 300 gyventojų prašymų ir pradėti vykdyti prijungimo prie gamtinių dujų sistemos darbai.

Atkreipiame gyventojų dėmesį, kad kompensacijos prisijungiant prie gamtinių dujų tinklų yra numatytos tik šiais metais. Kitąmet kompensacijos nebus mokamos, o panaikinti dujų balionus vis tiek reikės, nes daugiabučiuose namuose jie yra draudžiami. Kviečiame gyventojus pasinaudoti galimybe ir šiais metais prisijungti prie gamtinių dujų sistemos už daug mažesnę kainą.

Primename, kad vadovaujantis Dujų sistemų pastatuose įrengimo taisyklėmis bei Suskystintų naftos dujų įrenginių eksploatavimo taisyklėmis aukštesniuose kaip 2 aukštų daugiabučiuose pastatuose įrengti, keisti ir eksploatuoti dujų balionus draudžiama. Už taisyklių pažeidimą ir dujų balionus butuose yra atsakingi butų savininkai, tad gyventojai, neatsisakę draudžiamų dujų balionų gali būti baudžiami administracine tvarka.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą