Gyventojai saugiai eina nauju šaligatviu


Alytaus rajono Makniūnų kaimo gyventojai ir vairuotojai yra daug saugesni. Savivaldybė gyvenvietėje rekonstravo šaligatvius, įrengė įvažiavimus į gyvenamųjų namų kiemus.
Makniūnų kaime yra Raitininkų seniūnijos centras, mokykla, kurioje mokosi vietiniai bei atvykę iš aplinkinių kaimų vaikai. Tad gyvenvietėje ypač aktualus pėsčiųjų saugumas, kuris pagerėjo savivaldybei skyrus lėšų šaligatvių rekonstrukcijai ir įvažiavimų į gyventojų sodybas įrengimui.
Pasak seniūno Arūno Laukaičio, gyventojai jau eina naujais šaligatviais, pėstieji ir gyventojai daug saugesni, o vaizdas gyvenvietėje tapo gražesnis. „Nebereikia žmonėms eiti kelkraščiu, patogiau vaikščioti. Nauji šaligatviai gražiai atrodo. Tačiau svarbiausia – žmonėms saugu eiti“, – džiaugiasi pokyčiais seniūnas.
Makniūnuose rekonstruotas ir trinkelėmis išklotas senasis šaligatvis, šiek tiek pakoregavus jo vietą. Jis eina nuo seniūnijos iki parduotuvės ir bendruomenės namų. Taip pat nutiesta nauja atkarpa nuo seniūnijos pastato iki mokyklos.
Alytaus rajono savivaldybės administracijos Komunalinio ūkio skyriaus vyr. specialistė Ineta Jakulienė sakė, kad Makniūnuose paklota 770 m šaligatvių Mokyklos ir Dzūkų gatvėse, rekonstruotas pėsčiųjų takas nuo Mokyklos gatvės iki Makniūnų mokyklos-daugiafunkcio centro ir prie jo esanti aikštelė, įrengti 3 įvažiavimai į sodybas. Iš viso darbams skirta 138 600 eurų, iš jų Europos Sąjungos parama – 54 000 eurų. Savivaldybė iš biudžeto darbams Makniūnuose skyrė 84 600 eurų.


Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą