Žaliosios atliekos – ne į bendro naudojimo konteinerį


Rudenį gyventojai intensyviai tvarkosi savo aplinką, tačiau dažnai iškyla klausimų, kur dėti ir kaip tvarkyti žaliąsias atliekas: sugrėbtus lapus, medžių šakas ar nukritusius vaisius.
Tvarkydami aplinką gyventojai dažnai degina arba išmeta žaliąsias atliekas į buitinių atliekų konteinerius. Tačiau tai nėra tinkamiausias ir aplinkai draugiškiausias biologiškai suyrančių atliekų tvarkymo būdas. Jis kenkia ne tik gamtai, bet gali sukelti gaisrus. Siekiant to išvengti, gyventojams suteikiami didmaišiai, o Kurorto seniūnijoje individualių namų gyventojams suteikiama papildoma išvežimo paslauga.

„Daugiabučių namų bendrijos, kurios pageidavo didmaišių lapams ir kitoms žaliosioms atliekoms, juos jau gavo. Tačiau, kol pas mus dar nėra susiformavusi atliekų rūšiavimo kultūra, didmaišiai prie daugiabučių labai apsunkina darbą. Prieš išvežant atliekas, didmaišius reikia išversti ir išrūšiuoti, nes į juos gyventojai prineša ne tik lapų, bet ir šakų, taip pat kitų mišrių komunalinių atliekų. Pasitaiko ir nenaudojamų baldų, kambarinių gėlių su visais vazonais. Todėl norime priminti gyventojams, kad į didmaišius galima dėti tik lapus ir nušienautą žolę“, – teigia VšĮ „Alytaus infrastruktūra“ direktorė Jolanta Sovienė.
Kurorto seniūnaitijoje individualių namų gyventojams jau antrus metus teikiama žaliųjų atliekų išvežimo paslauga, nes čia susidaro daug papildomų atliekų. Seniūnaitijoje auga daug saugotinų medžių ąžuolų, pušų ir kt. Nuo šių medžių susidariusias atliekas išveža VšĮ „Alytaus infrastruktūra“. Gyventojai, sukaupę didelį kiekį žaliųjų atliekų, jas gali pristatyti į stambiagabaričių atliekų aikštelę.
Lapų kritimo metu bendrijos turi sugrėbti žaliąsias atliekas ir lapus į krūvas arba sudėti į šalia bendro naudojimo aikštelių esančius didmaišius. Šio tipo atliekos išvežamos kartą per savaitę. Sugrėbtų lapų krūvos ar didmaišių pastatymo vietos turi būti patogios privažiuoti išvežančiam žaliąsias atliekas transportui. Daugiabučių namų bendrijos, pageidaujančios gauti didmaišius, gali atvykti į VšĮ „Alytaus infrastruktūra“, Studentų g. 13, Alytuje, ir atsiimti pačios arba paskambinti tel. (8 315) 52 541 ir užsisakyti.
Nuo bendrijų ir atliekų konteinerių žaliąsias atliekas veža Alytaus miesto zonų priežiūros konkursą laimėjusios įmonės:
• VšĮ „Alytaus infrastruktūra“ aptarnauja: Vidzgirio (V zoną), Miesto centro (II zoną), Pirmojo Alytaus (I zoną) – direktorė Jolanta Sovienė, tel. (8 315) 52 541.
• UAB „Skongalis“ aptarnauja Dainavos (III zoną) – direktorius Laurynas Kazlauskas, tel. 8 611 53 051.
• UAB „Raguvilė“ aptarnauja Putinų (IV zoną) – padalinio vadovas Mindaugas Skestenis, tel. 8 645 20 999.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą