Alytaus rajone – rekordinis vaikų žaidimų ir sporto aikštelių skaičius


Alytaus rajono savivaldybė per šiuos metus rajono gyventojams naujai įrengė 10 sporto, vaikų žaidimų aikštelių. Vienos jau tarnauja sportuojantiems, kitose baigiamieji darbai dar vyksta. Iki šių metų juos planuojama užbaigti.
Sporto aikštynais jau džiaugiasi Tolokių ir Genių kaimų bendruomenės. Rangos darbai baigiami – Luksnėnų, Mergalaukio, Vaisodžių, Užupių, Miroslavo kaimų aikštynuose.
Dvi žaidimų aikštelės su smėlio dėžėmis, karuselėmis, žaidimų kompleksais, balansinėmis sūpynėmis įrengtos vaikų darželio teritorijose Dauguose ir Venciūnuose.
Visai nesenai Genių kaime Senamiesčio gatvėje atidaryta multifunkcinė sporto aikštelė pritaikyta krepšiniui, tinkliniui, tenisui žaisti. Šalia jos pastatyti 3 lauko treniruokliai, vaikų žaidimų įrenginys, suoliukai, šiukšliadėžės.

„Su nekantrumu laukėme naujos aikštelės. Ankstesnė buvo gerokai susidėvėjusi, o ši – graži, tvarkinga, tad stengiamės visi kartu ją tokią ir išlaikyti“, – kalbėjo Geniuose gyvenantis Kasparas. Jam antrina ir Evelina. Pasak jos, multifunkcinė sporto aikštelė tapo Genių jaunimo traukos centru ir įdomia laisvalaikio praleidimo erdve.
„Genių multifunkcinėje aikštelėje nuolat kažkas sportuoja. Jaunimas mėto kamuolį į krepšinį, o vyresnieji su treniruokliais pasimankština. Šalia aikštelės – vaikų žaidimų erdvė. Visi turi kuo užsiimti,“ – kalbėjo Genių kaimo bendruomenės pirmininkė Irena Karalukienė.

Talokiuose aikštynas pastatytas prie daugiabučių namų Plytinės gatvėje. Jame įrengta krepšinio aikštelė, pastatyti 4 lauko treniruokliai, vaikų žaidimų įrenginys. Talokių kaimo bendruomenės pirmininkas Simas Salickas sako, kad vaikų žaidimų įrenginius pamėgo mažieji gyventojai, kuriuos padūkti atveda tėvai, ne tik iš Talokių, bet ir aplinkinių kaimų.

Baigiamuose įrengti Mergalaukio ir Užupių aikštynuose gyventojai galės aktyviai laiką leisti krepšinio, tinklinio aikštelėse, mankštintis ant lauko treniruoklių; Vaisodžiuose ir Miroslave be krepšinio, tinklinių aikštelių, lauko treniruoklių, bus pastatyti ir vaikų žaidimų įrenginiai.

Multifunkcinė aikštelė baigiama ir Luksnėnų kaimo stadione. Bendruomenės pirmininkas Marius Povilaitis sakė, kad nauja sporto aikštelė buvo labai laukiama. „Džiaugiamės, kad Luksnėnai sparčiai keičiasi: baigiama įrengti sporto aikštelė, asfaltuojamos gatvės“, – kalbėjo M. Povilaitis. Jis pažymėjo, kad ankstesnė krepšinio aikštelė, kurioje vykdavo seniūnijos sporto šventės rungtys, buvo labai susidėvėjusi su ištrupėjusia asfalto danga, senomis krepšinio lentomis, toliau nuo kaimo stadiono. „Kitų metų seniūnijos sporto šventę organizuosime naujoje aikštelėje, nereikės bėgioti per dvi vietas“, – džiaugėsi M. Povilaitis.
Gera žinia ir Vankiškių kaimo gyventojams. Artimiausiu metu prasidės lauko treniruoklių ir vaikų žaidimų aikštelės įrengimo darbai.

Pažaisti tinklinį mėgstantis Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas pastebi, kad vis daugiau žmonių nori gyventi aktyviai, prasmingai leisti laisvalaikį. „Šiais metais rekordiškai daug įrengėme sporto ir vaikų žaidimų aikštelių rajone savivaldybės ir Europos sąjungos lėšomis. „Dėl Verebiejų ir Rimėnų sporto aikštelių įrengimo finansavimo Lietuva–Baltarusija programos lėšomis laukiame atsakymo“, – kalbėjo A. Vrubliauskas.

Naujos aikštelės aptveriamos tinkline tvora. Vaikų žaidimų ir sporto aikštelių įrengimo darbų kaina apie 70 000,00 Eur.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą