Norintys gauti priklausančius vaikų pinigus tėvai turėtų suskubti

Norintys gauti išmoką vaikui nuo 2018 m. sausio 1 d. turi suskubti, nes ji skiriama nuo teisės gauti išmoką atsiradimo dienos, tačiau ne daugiau kaip už 12 praėjusių mėnesių nuo prašymo ir visų reikiamų dokumentų pateikimo dienos.

Registrų centro duomenimis 2018 m. sausio 1 d. Alytaus rajone gyveno 4389 vaikai iki 18 metų.

Alytaus rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjos Dalios Burlinskienės teigimu, rajone iš viso išmokas gauna 4 725 vaikai. „Iki lapkričio 1 d. universalią išmoką vaikui gauna 4 350 Alytaus rajono vaikų iki 18 metų, tai yra 99,1 proc. šio amžiaus vaikų. Taip pat - 375 vyresni nei 18 metų jaunuoliai, besimokantys pagal bendrojo ugdymo programą“ , – sakė D. Burlinskienė.

Siekdami, kad išmoką nuo 2018 m. sausio 1 d. gautų visi Alytaus rajono savivaldybėje gyvenantys vaikai, raginame tėvelius, kreiptis dėl išmokos vaikui gavimo.

Universali išmoka vaikui – vaiko pinigai – įteisinta nuo 2018 m. sausio 1 d. 30,02 Eur mokama vaikui iki 18 metų ir vyresniems, jeigu jie mokosi pagal bendrojo ugdymo programą (įskaitant ir profesinio mokymo besimokančius pagal bendrojo ugdymo programą ir pagal bendrojo ugdymo programą kartu su profesinio mokymo programa), bet ne ilgiau iki jiems sukaks 21 metai.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos išmokų vaikams įstatymu, išmoka vaikui skiriama nuo teisės gauti išmoką atsiradimo dienos, tačiau ne daugiau kaip už 12 praėjusių mėnesių nuo prašymo ir visų reikiamų dokumentų išmokai skirti pateikimo Savivaldybės administracijai dienos.

Alytaus rajone gyvenantiems asmenims dėl išmokos vaikui kreiptis reikia į Alytaus rajono savivaldybės seniūniją, kurios teritorijoje jie deklaruoja gyvenamąją vietą arba yra įtraukti į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą, o jeigu asmenų gyvenamoji vieta nedeklaruota ir jie neįtraukti į gyvenamosios vietos nedeklaravusių asmenų apskaitą, į seniūniją, kurios teritorijoje faktiškai gyvena. Taip pat prašymą pateikti galima internetu svetainėje www.spis.lt.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą