Alytaus rajonas plečia tarptautinį bendradarbiavimą – užmegzti ryšiai su Taivanu

 

Alytaus rajono savivaldybėje lankėsi delegacija iš Taivano: Taipėjaus misijos Latvijos Respublikoje vadovas, Taivano Vyriausybės pareigūnas ir atstovas Baltijos šalims Andy Chin ir jo pavaduotojas Pierre Chia.

Svečius priėmė savivaldybės rajono meras Algirdas Vrubliauskas ir mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas.

„Su ponu Andy Chin susitikome Bruselyje, Taivano atstovybėje. Sutarėme, kad svečias atvyks į Alytaus rajoną geriau susipažinti su mūsų kraštu, tradicijomis, verslo aplinka, žemės ūkiu, aptarti bendradarbiavimo galimybes ”, – kalbėjo meras A. Vrubliauskas.

A. Chin Lietuvoje jau lankęsis, tačiau Alytaus rajone svečiavosi pirmą kartą. Susitikime su meru jis pasidžiaugė užmegztais kontaktais Briuselyje, padėkojo A. Vrubliauskui už nuoširdų priėmimą rajono savivaldybėje ir pakvietė jį drauge su delegacija atvykti į Taivane organizuojamą pasaulinį renginį išmaniųjų technologijų srityje.

Meras A. Vrubliauskas ir mero pavaduotojas A. Balčiūnas svečiams pristatė investavimo galimybes rajone, kuriamą pramonės parką, įvairių specialistų rengimą regioninėse mokymo įstaigose, aptarė žemės ūkio specifiką rajone. Svečiams pristatytas filmas apie Alytaus rajoną.

Taivane gyvena 23 mln. žmonių, bet šalies plotas gerokai mažesnis už Lietuvos plotą. Jeigu Lietuvos plotas 65 tūkst. kvadratinių kilometrų, tai Taivano – kiek daugiau nei 36 tūkst. kvadratinių kilometrų, be to dalis – kalnuota. Todėl, pasak svečio, jų šalyje labai išvystytas išmaniųjų technologijų naudojimas.

Nors Azijos kultūroje bendradarbiavimas mezgasi per ilgą laiką, tačiau pirmuosius žingsnius Alytaus rajonas ir Taipėjus jau žengė.

 

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą