Rajone daugėja mažų įmonių ir didėja parama verslui

Pagal paskutiniųjų metų statistikos duomenis, Alytaus rajone daugėja mažų įmonių ir darbo vietas kuriančių verslininkų. Dvidešimt metų smulkų ir vidutinį verslą remianti savivaldybė nuolat ieško galimybių gerinti aplinką verslo steigimui ir plėtrai,  o pernai verslininkams skyrė paramos daugiau nei ankstesniais metais.

Lietuvos statistikos departamento duomenimis, šalyje veikiančių mažų ir vidutinių įmonių skaičius 2018 m. pradžioje, lyginant su 2017 m., labiausiai padidėjo Alytaus rajono savivaldybėje. Jis išaugo 7 procentais. 

„Tai rodo, kad gyventojai steigia įmones, kurdami darbo vietas sau, o savivaldybė, sukurdama tam palankias sąlygas, yra teisingame kelyje, todėl bedarbystė Alytaus rajone pastaraisiais metais mažėja bene sparčiausiu tempu Lietuvoje. Smulkiu ir vidutiniu verslu užsiimančius rajono verslininkus remiame dvidešimt metų“, – sako Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas.

Pernai savivaldybė smulkiojo ir vidutinio verslo steigėjams pagal atnaujintą paramos teikimo tvarką, papildytą naujomis, verslui patraukliomis paramos formomis, skyrė beveik 70 tūkst. Eur paramos, tai yra daugiau nei dvigubai lyginant su 2017-aisiais.

Į Alytaus rajono savivaldybės verslo plėtros komisiją dėl finansinės paramos skyrimo kreipėsi 46 verslo subjektai, 16 įmonių daugiau nei 2017 metais. Iš viso buvo pateikta 114 prašymų – 63 daugiau nei 2017 m. Dėl naujų darbo vietų išlaidų kompensavimo pateikti 33 prašymai, 19 – dėl naujos įmonės steigimo išlaidų kompensavimo, 17 – dėl naujai kuriamų arba nuomojamų interneto svetainių diegimo ir administravimo konsultacinių paslaugų išlaidų kompensavimo, 4 – dėl dalyvavimo Lietuvoje ir užsienyje vykstančiose parodose, mugėse ir verslininkų misijose išlaidų kompensavimo, 18 – dėl konsultacijų buhalteriniais klausimais pirmaisiais verslo metais išlaidų kompensavimo, 14 – dėl konsultacijų dėl verslo planų, investicinių projektų, paraiškų ir kitų reikiamų dokumentų finansinei paramai gauti rengimo išlaidų kompensavimo ir  9 – dėl infrastruktūros verslui sukūrimo (pritaikymo) išlaidų kompensavimo.

Savivaldybės paramos prašę rajono verslininkai deklaravo per paskutiniuosius 12 mėnesių sukūrę 132 naujas darbo vietas, tai yra 87 daugiau nei 2017 m. Tada paramos į savivaldybę buvo kreiptasi dėl 47 įkurtų naujų darbo vietų išlaidų kompensavimo.

Alytaus rajono savivaldybė skiria finansinę paramą rajono smulkiems ir vidutiniams verslininkams nuo 1999 metų. Parama teikiama siekiant skatinti rajono gyventojų verslumą bei įmonių konkurencingumą, naujų darbo vietų steigimą, senų darbo vietų išsaugojimą, naujų prekių ir paslaugų kūrimą, pažangių technologijų diegimą.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą