Dėl vaiko pinigų antrą kartą prašymo teikti nereikia

Nuo sausio 1 d. įsigaliojo Išmokų vaikamsįstatymo pakeitimai, kuriais didinama finansinė parama vaikus auginančioms šeimoms. Gavėjams, kuriems jau yra paskirta išmoka vaikui ir išmokos mokėjimo laikotarpis nepasibaigęs, iš naujo teikti prašymo dėl universalios išmokos vaikui nereikia.

Nuo 2019 m. sausio 1 d. universali išmoka vaikui padidinta nuo 30,02 eurų (0,79 BSI dydžio) iki 50,16 eurų (1,32 BSI dydžio), neįgaliems vaikams – iki 69,92 eurų (1,84 BSI dydžio).

Šeimos, kurios augina ir (ar) globoja 1 arba 2 vaikus, ir jų šeimos pajamos vienam asmeniui per mėnesį yra mažesnės negu 1,5 VRP (183 eurai), o taip šeimos, kurios augina ir (ar) globoja 3 ir daugiau vaikų, nevertinant šeimos gaunamų pajamų, turi teisę gauti papildomai skiriamą išmoką vaikui 20,14 eurų (0,53 BSI dydžio) per mėnesį.

Atkreipiame dėmesį, kad įsigaliojus Išmokų vaikams įstatymo pakeitimams, išmokos vaikui gavėjams, kuriems jau yra paskirta išmoka vaikui ir išmokos mokėjimo laikotarpis nepasibaigęs, nuo 2019 m. sausio 1 d. iš naujo teikti prašymo dėl universalios išmokos vaikui nereikia. Taip pat nereikia pakartotinai kreiptis ir dėl universalios išmokos vaikui skyrimo ir mokėjimo neįgaliems vaikams, kuriems ši išmoka 2018 m. buvo paskirta ir jos mokėjimo laikotarpis taip pat yra nepasibaigęs. Išmokų dydžiai nuo 2019 m. sausio 1 d. bus perskaičiuoti automatiškai.

Kadangi išmokos mokamos už praėjusį mėnesį, didesnio dydžio išmokos bus mokamos 2019 m. vasario mėnesį.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą