Mokaisi vairuoti – savivaldybė tau padės

Alytaus rajono savivaldybė skiria kompensacijas rajono moksleiviams, įgijusiems vairuotojo pažymėjimus. Pirmieji dėl paramos gali kreiptis vairuoti mokytis pradėję 2018 m.

Alytaus rajono moksleiviai puikiai vertina savivaldybės idėją skirti lėšų už vairuotojo pažymėjimo įsigijimą ir džiaugiasi galėsiantys gauti tokią paramą, nes ne visų šeimos gali skirti lėšų mokymuisi vairuoti. „Tai yra geras dalykas, pati esu užsirašiusi į vairavimo kursus“ , – sakė Alytaus rajono mokinių tarybos pirmininkė Pivašiūnų gimnazijos mokinė Auksė Čyžiūtė.

Šią savivaldybės paramą mokiniams teigiamai vertina mokyklų vadovai. Šiuo metu mokosi vairuoti apie 10 Pivašiūnų gimnazijos mokinių.  „Kai gaus pažymėjimus, galės kreiptis dėl kompensacijos. Ji yra didelė paskata mokytis vairuoti ir pagalba šeimoms. Mokiniai labai patenkinti. Taip pat manau, kad labai gerai, jog teisę į kompensaciją turi visi, nepriklausomai nuo šeimos pajamų“, – sako Pivašiūnų gimnazijos direktorius Pranas Jauneika.

Pasak Daugų Vlado Mirono gimnazijos direktoriaus Almanto Jakimavičiaus, parama visada gerai, ypač jaunam žmogui, negaunančiam savų pajamų, o galimybė vairuoti pačiam savo automobilį šiais laikais yra privalumas. Šiuo metu vairuoti mokosi 6 gimnazijos mokiniai. Sėkmingai išlaikę egzaminus ir gavę vairuotojo pažymėjimus, jie galės kreiptis dėl dalies mokymosi išlaidų kompensavimo.

Alytaus rajono savivaldybės taryba paramą moksleiviams, įgijusiems vairuotojo pažymėjimą, įtvirtino Savivaldybės 2018–2020 metų strateginiame veiklos plane.

Savivaldybė kompensuos 200 eurų nuo mokymosi vairuoti kainos. Pavyzdžiui, vairavimo kursų B kategorijos vairuotojo pažymėjimui įgyti vairavimo mokyklose kaina apie 300 eurų.

Vairavimo pažymėjimą įgijęs Alytaus rajono bendrojo ugdymo mokyklos mokinys prašymą dėl kompensacijos už mokymąsi vairuoti,  sutarties su vairavimo mokykla ir vairuotojo pažymėjimo kopijas turi pateikti gimnazijai, kurioje mokosi.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą