Šaškių turnyras Punioje

Į Punią rinkosi šaškių sporto entuziastai iš Alytaus rajono ir miesto, Kauno, Elektrėnų, Šakių, Kaišiadorių. Čia vyko tradicinis šaškių turnyras Laisvės gynėjų dienai atminti ir Stanislovo Kamarausko taurei laimėti.

Renginys prasidėjo Laisvės gynėjų, žuvusiųjų 1991 metų sausio 13-ąją, pagerbimu. Punios kultūros skyriaus darbuotoja Laimutė Žūsinienė priminė tragiškus tų metų įvykius, seniūnas Gintautas Laukaitis –  šio turnyro iniciatorių, kraštietį, paprastųjų šaškių sporto meistrą, žurnalistą Stanislovą Kamarauską. Buvo galima apžiūrėti spaudinių, skirtų Laisvės gynėjams, parodą, kurią parengė bibliotekininkė Irena Kaškonienė.

Visus dalyvius pasveikino Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktorius Gediminas Krasauskas.

36 turnyro dalyviai rungėsi 4 grupėse. Jaunimo tarpe stipriausi buvo Airidas Mikelaitis iš Alytaus ir Ieva Žiūkaitė iš Punios. Moterų tarpe pirmą vietą iškovojo Genovaitė Bukauskienė iš Kauno. Taurę Laisvės gynėjų dienai paminėti ir Stanislovui Kamarauskui atminti  iškovojo kaunietis Vladimiras Gavrilovas. Ją įteikė S. Kamarausko dukra Saulė Pinkevičienė. Prizais, kuriais pasirūpino Alytaus rajono savivaldybė, „Alytaus naujienos“, VO „Punios ainiai“, asociacija „Panemunės dzūkai“, buvo apdovanoti visi 1–3 vietų laimėtojai.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą