Ugniagesiams gelbėtojams perduota nauja įranga

Veisiejuose susitiko gausus Lazdijų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesių gelbėtojų būrys. Šią dieną Veisiejų, Šeštokų ir Seirijų ugniagesių komandoms buvo perduotos naujos kvėpavimo organų apsaugos priemonės (kvėpavimo aparatai). Susitikime dalyvavo Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis, Lazdijų rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos viršininkas Marius Varnelis, Lazdijų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Rimantas Bokmota.

„Ugniagesių gelbėtojų darbas yra sunkus, atsakingas, o ne retai ir pavojingas. Tik nuo Jūsų priklauso išgelbėtos žmonių gyvybės, apsaugotas turtas gaisro ar kitų nelaimių metu. Džiaugiuosi, kad naujos įsigytos priemonės padės Jums darbo metu, galėsite dirbti saugiau ir efektyviau“ – kalbėjo Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis.

Lazdijų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Rimantas Bokmota susirinkusius ugniagesiu gelbėtojus ramino, kad ši įranga ne apsunkins, o priešingai – palengvins darbą ir užtikrins saugumą. Be to, patikino, kad bus organizuojami ir mokymai, kurie skirti išmokti tinkamai naudotis naujomis kvėpavimo organų apsaugos priemonėmis.

Kvėpavimo organų apsaugos priemonės kainavo beveik 10400 Eur., o lėšos buvo skirtos iš Lazdijų rajono savivaldybės biudžeto. Naujoji įranga buvo perduota ugniagesių komandų skyrininkams: Veisiejų – Egidijui Petrauskui, Seirijų – Arūnui Eimanavičiui, Šeštokų – Sauliui Balčiui.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą