Druskininkiečių parašai bus įteikti šalies vadovams

Apie tai, kad per 3 tūkstančiai druskininkiečių palaiko M.K.Čiurlionio meno mokyklos bendruomenės iniciatyvą perimti vadinamą „Vijūnėlės dvarą“ , ten įkuriant M.K. Čiurlionio meno mokyklą, šiandien sužinos ir aukščiausieji Lietuvos vadovai.

 Meno mokyklos direktorė Ona Olšauskienė ir Druskininkų savivaldybės tarybos narys Modestas Vitkauskas veža į Seimą, Vyriausybę ir Prezidentūrą prašymą atsižvelgti į Druskininkų bendruomenės nuomonę -- perduoti pastatą Turistų g. 13, Druskininkuose meno mokyklai. Šalies vadovams taip pat bus įteikti lapai su druskininkiečių, pritarančių meno mokyklos iniciatyvai, parašais.

Druskininkiečių atstovus vidurdienį priims Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, paskui lapai su parašais bus įteikti Prezidentūros ir Vyriausybės atstovams.

Ši iniciatyva kilo po to, kai Druskininkų taryba 2019 metų liepos 29 dieną priėmė kreipimąsi į Vyriausybę dėl pastato Turistų g. 13, Druskininkai perėmimo visuomenės reikmėms, ten įkuriant M.K.Čiurlionio meno mokyklą.

„Vijūnėlės dvaru“ vadinamas pastatas, esantis itin kūrybiškai patrauklioje aplinkoje, alsuojančioje M.K.Čiurlionio dvasia, išspręstų mokyklai aktualią patalpų trūkumo problemą. Gavę šias patalpas, ne tik sudarytume geresnes mokymosi sąlygas vaikams, jaunimui bei suaugusiems kūrybiškai augti, tobulėti, bet galėtume įgyvendinti seną svajonę ten atidaryti meno mokyklos Vaikų dailės galeriją, kurioje savo kūrybinius darbus eksponuotų visos Lietuvos talentingi vaikai. Taip būtų reprezentuojama Lietuva, nes galeriją aplankytų ne tik mūsų šalies gyventojai, bet ir kurorto svečiai iš užsienio“, -- rašoma Druskininkų M.K.Čiurlionio meno mokyklos bendruomenės rašte LR Prezidentui, Seimo pirmininkui, Vyriausybei, ministerijoms.

„ Mes kreipėmės į druskininkiečius, prašydami pritarti šiai iniciatyvai ir labai džiaugiamės, kad sulaukėme tokio stipraus palaikymo. Tikiu, kad šalies valdžia turės atsižvelgti į trijų tūkstančių žmonių palaikymo parašus ir ieškos galimybių mums padėti“, -- sakė O.Olšauskienė.

Druskininkų miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą