Kaimo bendruomenė nori turėti poilsio vietą ir pagerinti patalpas


Alytaus rajono Gervėnų kaimo gyventojai nori įsirengti poilsio bei maudymosi vietą. Bendruomenė ėmėsi iniciatyvos, parengė projektą ir pakvietė žmones į talką.
Kaimo gyventojai su nostalgija prisimena senus laikus, kai karštomis vasaros dienomis galėjo atsigaivinti, maudytis, žvejoti šalia namų esančiame tvenkinyje. Laikui bėgant jis apaugo medžiais, krūmais, brūzgynais ir žolėmis.
Bendruomenė ėmėsi iniciatyvos sutvarkyti pakrantę, išvalyti vandens telkinį ir įkurti rekreacinę zoną sau ir aplinkinių kaimų gyventojams.
Gervėnų kaimo bendruomenė pagal Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2017–2020 metų veiksmų plano įgyvendinimo 2.3 priemonę „Remti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ pateikė projekto „Gervėnų kaimo tvenkinio išvalymas, rekreacinės zonos sukūrimas“ paraišką. Projekto tikslas – sukurti rekreacinę zoną prie Gervėnų kaimo tvenkinio bendruomenės poreikiams, skatinti gyventojus rūpintis viešomis erdvėmis, stiprinti bendruomenės sutelktumą ir aktyvumą.
Projekto įgyvendinimui buvo skirta 592 eurai. Gervėniškiai džiaugiasi šia, nors ir nedidele, pinigų suma ir tiki, kad čia tik pirmas žingsnis kuriant gražią aplinką.
Bendruomenė pakvietė gyventojus prisidėti prie projekto įgyvendinimo ir kelis savaitgalius organizavo talkas tvarkyti tvenkinio pakrantę. „Visi dirbo iš širdies, prisijungė ir vaikai bei garbaus amžiaus senjorai, nes gervėniškiams labai svarbu turėti gražią poilsio vietą. Norim sutvarkyti pakrantę, išvalyti patį tvenkinį, pastatyti pavėsines, suoliukus“ , – sako bendruomenės pirmininkė Vida Silvanavičienė.
Žmonės talkose iškirto krūmus, brūzgynus, nušienavo žolę, o už projektui skirtus pinigus bus išrauti kelmai. Gyventojams tvarkyti pakrantę padėjo ir rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas. Jis teigiamai vertina bendruomenių iniciatyvas ir norą tvarkytis aplinką, o tam, kad prie Gervėnų tvenkinio būtų įrengta poilsio erdvė, pasiūlė savivaldybės pagalbą.
Kaip sakė V. Silvanavičienė, bendruomenė tikisi su savivaldybės pagalba pagerinti ir sąlygas patalpose, kuriose vykdoma veikla. „Dabar naudojamės dviem namo kambariais, tačiau nėra nei vandens, nei kanalizacijos. Tikimės, kad savivaldybė padės“ , – sako bendruomenės pirmininkė V. Silvanavičienė.

Gervėnų gyvenvietėje gyvena apie 60 gyventojų, bendruomenėje yra 31 narys.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą