Statybvietėje nevykdote darbų? Čia esančius laikinuosius statinius uždenkite tentu!

 

Ketvirtadienį Alytaus miesto savivaldybės taryba patvirtino naujas Alytaus miesto tvarkymo ir švaros taisykles. Jose numatyta, kad statybvietė, kurioje nevyksta darbai, yra kilnojamųjų įrenginių, nėra saugi, gadina miesto vaizdą, todėl ji turi būti uždengta tentais.

Šis sprendimas priimtas, nes dažnai susiduriama su atvejais, kai statybos darbai nevyksta, statinys dar nebaigtas, įregistruotas Registrų centre kaip nebaigta statyba, tačiau statybos teritorijoje esantys metaliniai garažai, paviljonai ar kiti laikinieji įrenginiai nėra saugūs ir gadina bendrą miesto vaizdą ar kraštovaizdį.

Statinių savininkai ar asmenys, statinius valdantys nuomos pagrindu, daugiabučių namų bendrijos ir administratoriai ar kiti ta žeme besinaudojantys asmenys privalo sklypuose, kuriuose sustabdyti statybos darbai, tokius laikinuosius statinius uždengti laikino dekoravimo tentu su vaizdiniais, suderintais su savivaldybės administracija, arba juos pašalinti iš teritorijos.
Šį sprendimą inicijavo mero potvarkiu sudaryta Automobilių ir konteinerių statymo vietų Alytaus S. Dariaus ir S. Girėno, Vilniaus ir Ugniagesių gatvėse svarstymo darbo grupė. Ji ir atkreipė dėmesį į miesto centre esantį sklypą. Džiugu, kad vadovaujantis šiuo sprendimu ir kitose miesto vietose bus galima tokius statinius uždengti tentais.

 Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą