Alytaus rajono verslininkai prašo patarimų ir pagalbos

Plintantis koronavirusas (COVID-19) kelia didelių iššūkių ir daug klausimų verslo bendruomenei. Dėl apribojimų jau dabar kai kurios įmonės susiduria su problemomis. Alytaus rajono verslininkai kreipiasi į merą ir prašo juos konsultuoti, kaip dirbti karantino metu ir išgyventi, jeigu jis tęsis ilgiau.

Pasitarti su Alytaus rajono meru Algirdu Vrubliausku atvyko statybos darbų paslaugas teikiančios įmonės vadovas, kuris nerimauja dėl veiklos, darbo santykių karantino metu. Rajono verslininkai susiduria su sunkumais, kur įsigyti dezinfekcinio skysčio, kitų apsaugos priemonių.

Alytaus rajono savivaldybės meras A. Vrubliauskas verslininko prašė neatleisti darbuotojų, o pasinaudoti Vyriausybės siūloma pagalba. „Kasdien stebime Lietuvos ir pasaulio situaciją dėl koronaviruso. Karantinui užsitęsus, svarstysime ir savivaldybės galimybes padėti verslui“, – kalbėjo A. Vrubliauskas. Alytaus rajono savivaldybė paramą smulkiam ir vidutiniam verslui skiria jau daugiau kaip 20 metų.

Verslininko klausimą dėl dezinfekcinio skysčio meras išsprendė susitikimo metu – paskambino dezinfekantą gaminančiai ir juo prekiaujančiai įmonei ir sutarė dėl įsigijimo.

Informacijos apie paramos verslui priemones ir jų taikymo planą galima rasti Lietuvos Respublikos Finansų ministerijos tinklalapyje, specialiai tam sukurtoje VšĮ „Versli Lietuva“ verslo informavimo platformoje „COVID-19 aktualijos verslui“, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos tinklalapyje.

Apie COVID-19 poveikį Lietuvos turizmo verslui bei visam svetingumo sektoriui informacija dažniausiai užduodamų klausimų ir atsakymų formatu dalijasi nacionalinė Lietuvos turizmo skatinimo agentūra „Keliauk Lietuvoje“.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą