Kompensacijoms už sunaikintą taršų automobilį įsigyjant žaliąsias susisiekimo priemones - jau per tūkstantį paraiškų

Per pusantro mėnesio, kai paskelbtas kvietimas teikti paraiškas kompensacijoms už taršaus automobilio sunaikinimą, įsigyjant elektrinį paspirtuką, elektrinį ar paprastą dviratį, elektrinį motociklą, elektrinį mopedą ar viešojo transporto bilietą, į Aplinkos projektų valdymo agentūrą jau kreipėsi daugiau kaip tūkstantis gyventojų.

Šiam tikslui iš Klimato kaitos programos yra skirta 5 mln. eurų. Paraiškos bus priimamos, kol pakaks šių lėšų, bet ne ilgiau kaip iki 2021 m. vasario 1 d.

Kompensacinių išmokų daugiausia prašoma elektriniams paspirtukams ir paprastiems dviračiams. Kadangi galima įsigyti ne vieną priemonę, dažnai kreipiamasi dėl kelių dviračių ar paspirtukų.

Paraiškas Aplinkos projektų valdymo agentūrai galima teikti tik elektroniniu būdu per informacinę sistemą APVIS. Kompensacijos dydis apskaičiuojamas pagal faktiškai patirtas išlaidas, neviršijant priemonei nustatytų maksimalių sumų ir bendros 1 tūkst. eurų kompensacijos sumos.

Nustatytus kriterijus atitikusio sunaikinto taršaus automobilio savininkas gali gauti iki 310 eurų kompensaciją už metinį viešojo transporto bilietą, iki 400 eurų – už paprastą dviratį arba elektrinį paspirtuką, iki 700 eurų – už elektrinį dviratį, iki 1 tūkst. eurų – už elektrinį mopedą ar elektrinį motociklą.

LR aplinkos ministerijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą