Nuotraukos autorius: Paulinos Andriuškevičiūtės nuotr.

Istorinis susitarimas: „Betsafe – LKL“ kovos bus transliuojamos užsienio televizijoje

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) pasiekė istorinį susitarimą televizijos transliacijų srityje – pirmą kartą nuo lygos įkūrimo rungtynės tiesiogiai bus transliuojamos ne tik Lietuvos, bet ir užsienio televizijoje.

„Betsafe-LKL“ čempionato rungtynes artimiausius ketverius metus tiesiogiai transliuos didžiausias Balkanų regiono sporto kanalas „Sportklub TV“.

„Sportklub“ tinklas jungia net šešias Balkanų šalis: Bosniją ir Hercogoviną, Kroatiją, Šiaurės Makedoniją, Juodkalniją, Serbiją ir Slovėniją. „Betsafe-LKL“ dvikovos nuo šiol tiesiogiai pasieks visų šių šalių krepšinio gerbėjus.

„Vienareikšmiškai, tai yra istorinis pasiekimas Lietuvos krepšinio lygai. Mums, sąlyginai nedidelei valstybei, dėti tokius žingsnius užsienio rinkose yra neįprasta ir ypatingai džiugu“, – po sutarties pasirašymo sakė LKL vykdomasis direktorius Žygimantas Surintas.

„Sportklub“ priklauso „United Group“, kuri yra pirmaujanti telekomunikacijų ir žiniasklaidos paslaugų teikėja Pietryčių Europoje.

Šių metų birželio mėnesį bendras žiniasklaidos grupės kanalų pasiekiamumas viršijo 24 milijonus žiūrovų.

Tiesioginės „Betsafe-LKL“ rungtynių transliacijos bus įtrauktos tarp aukščiausio lygio „Sportklub“ pateikiamo turinio ir atsidurs tarp jau rodomų UEFA Čempionų lygos, Eurolygos ir kitų turnyrų varžybų.

„Pastaruosius kelerius metus televizijos transliacijų tobulinimas buvo strateginis LKL organizacijos tikslas, todėl džiaugiamės matydami rezultatus. Šiais metais pristatėme atsinaujinusį LKL TV prekės ženklą, kuris kartu su nauja televizijos studija ir aukščiausios kokybės vaizdo turiniu yra mūsų išskirtinumas krepšinio rinkoje“, – sakė Ž. Surintas.

„Betsafe-LKL“ neseniai pratęsė bendradarbiavimą su už Lietuvos ribų veiklą vykdančiu internetiniu transliuotoju „Fanseat“. Būtent ši partnerystė prisidėjo ir prie susitarimo su „Sportklub“.

„Sportklub“ džiaugiasi galėdami savo žiūrovams pasiūlyti įdomų turinį. Krepšinis Lietuvoje yra toks pats populiarus kaip ir mūsų regione. Visada malonu stebėti talentingus Lietuvos krepšininkus, tad „Betsafe-LKL“ čempionatas mūsų programų tinkleliuose užims ypatingą vietą“, – bendradarbiavimu džiaugėsi „United Media Production“ generalinis direktorius Nemanja Simeunovičius.

„Betsafe-LKL“ čempionatas šiemet tradiciškai buvo įtrauktas tarp dešimties stipriausių krepšinio lygų Europoje, o sezono metu būna tiesiogiai transliuojama iki 220 rungtynių.

LKL taip pat organizuoja prestižinį Citadele Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyrą, kuris kasmet televizijos turinį papildo dar 28 tiesioginėmis transliacijomis.

LKL informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą