Į Alytaus Piliakalnio progimnaziją atkeliaus Kalėdų karavano dovanos


Alytaus Piliakalnio progimnazijai šiemet atiteks 18-tojo Kalėdų karavano įsteigta dovana – 1000 eurų ir sporto inventorius.
Kalėdų karavano organizatoriai – Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir bendrovė „Coca-Cola HBC Lietuva“ šiais metais kvietė Lietuvos gimnazijas ir progimnazijas, kurioms labai reikalinga sporto salės renovacija, teikti paraiškas ir dalyvauti Kalėdų karavano projekte. Paraiškas pateikė daugiau nei 100 Lietuvos mokymo įstaigų. Tiesioginės transliacijos metu organizatorių „Facebook“ paskyrose, loterijos būdu buvo išaiškintos mokyklos, kurioms Kalėdų karavano parama atiteks šiemet. Viena iš jų tapo Alytaus Piliakalnio progimnazija.
„Žiūrėjau tiesioginę transliaciją ir išgirdus mūsų mokyklos pavadinimą labai maloniai nustebau, kad būtent mums nusišypsojo sėkmė,“ – sako Regina Špukienė, Alytaus Piliakalnio progimnazijos direktorė ir priduria, kad ir dabar sunku patikėti kalėdiniu siurprizu.
Už laimėtą sumą mokyklos vadovė planuoja perdažyti sporto salės sienas, atnaujinti dušines. Mokymo įstaigos direktorė svarsto, kad įsigijus stalo teniso įranga, būtų galima vaikus užimti pertraukų metu, kad jie savo energiją išlietų nesikumščiuodami ar žaisdami telefonais. Medinės sporto salės grindys ypač susidėvėjusios, tačiau jų remontas – ateities planuose. Progimnazijai atiteks ne tik piniginė parama. Sporto salę papildys sporto inventorius, kurį dovanojo olimpiečiai, FK „Žalgiris“, Vilniaus savivaldybės atstovai, Vilniaus sporto mokyklos, „Perlo“ krepšinio veteranai, kitos organizacijos ir pavieniai žmonės.
Alytaus Piliakalnio progimnaziją Kalėdų karavanas apdovanojo jau keletą kartų. Praėjusiais metais karavanui lankantis Alytaus mieste, ši mokykla taip pat sulaukė dovanų: kamuolių, lankų, badmintono rakečių ir kitokių fizinio lavinimo pamokoms reikalingų priemonių.
„Kalėdų karavanas mūsų progimnaziją apdovanojo ne kartą, tačiau šiemet tai buvo išskirtinė staigmena! Loterijos būdu buvome išrinkti iš daugelio kitų mokymo įstaigų, kurios taip dalyvavo projekte ir nori atnaujinti savo sporto sales,“ – sako R. Špukienė.
Alytaus Piliakalnio progimnazija sportiška mokykla, galinti didžiuotis ne tik aktyviai sportuojančiais vaikais ir dalyvaujančiais Lietuvos mokyklų žaidynėse, bet ir mergaičių futbolo komanda. Be to, į šią mokyklą ateina sportuoti globos namų auklėtiniai. Kai kurie iš jų čia ir mokosi. Pasak direktorės, kamuoliai ypač greitai susidėvi. Vaikai pažaisti krepšinį nori ne tik pamokų metu. Ateina ir vakarais. Moksleiviai gyvenantys atokiau mokyklos, laukdami autobuso, taip pat prašosi į sporto salę.
„Labai taupome ir saugome tai ką turime, tačiau vaikams smagiau valandą žaisti krepšinį, nei tą laiką šalti laukiant autobuso lauke,“ – pasakoja progimnazijos vadovė.
Kalėdų karavano labdaros tradicija tapo bendruomenių, ypač jaunosios kartos skatinimas atrasti sportavimo ir aktyvaus laisvalaikio džiaugsmą. Šiemet, sulaukęs pilnametystės, Kalėdų karavanas į savo kelionę pas ją leidosi virtualiais Facebook keliais ir savo žinutėmis pasiekė net 30 0000 auditoriją. Projektas vyko LTeam, Kalėdų karavano, LTOK Facebook paskyrose.
Tuo tarpu iki 2017-ųjų, per 17 veiklos metų, Kalėdų karavanas apvažiavo beveik visą Lietuvą: aplankė ir susitiko su 98 miestų bendruomenėmis, už projekto metu paaukotas lėšas padėjo 8 mokykloms renovuoti stadionus ir sporto sales, o surinktos dovanos ir sporto inventorius atiteko daugiau nei 150 Lietuvos mokyklų. Nuo 2000 iki 2017 metų vykdomo legenda tapusio projekto metu paaukotų ir mokyklų bendruomenėms įteiktų dovanų vertė siekė daugiau nei 215 tūkstančių eurų.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą