Savaitgalį vyko Alytus Grand Prix 2021 plaukimo varžybos

Antras bandymas buvo sėkmingas. Pandemija sustabdė Alytus Grand Prix varžybų startą pernai, o įgyvendinus visus su pandemija susijusius saugumo reikalavimus 2021 m. varžybos pavyko suorganizuoti.

Varžybose dalyvavo  devynios plaukimo komandos iš Lietuvos  ir viena komanda iš Latvijos. Varžyboms vykdyti buvo pakviesta FINA teisįjų komanda  Kuriai vadovavo trejų olimpinių žaidynių dalyvis ir Tokijo olimpinių žaidynių teisėjas Saulius Binevičius, jam talkino varžybų vyriausias teisėjas Viktoras Janavičius.  Dešimt plaukimo komandų iš Lietuvos ir Latvijos trejose amžiaus grupėse dvi dienas varžėsi dėl aukščiausių apdovanojimų.

Pirmąją vietą medalių įskaitoje laimėjo Kauno plaukimo mokyklos komanda, antri liko Vilniaus plaukikai. Alytiškių plaukimo komanda  užėmė penktąją vietą.

Geriausiai alytiškių gretose sekėsi: Sporto meistrui Ugniui Kamanduliui jis 100 ir 50 metrų peteliške rungtyse iškovojo 1-ąją vietą,  o 50 metrų Laisvu stiliumi liko antras. Sporto meistras Edvinas Kilmanas     100 metrų krūtine rungtyje iškovojo antąją vietą ir pasipuošė sidabro medaliu. Ugnius Vyšniauskas 100 m. peteliške iškovojo bronzinį medalį. 14-15 metų amžiaus grupėje du sidabro medalius iškovojo Vilgustė Gustaitytė. Geriausiu varžybų plaukiku pagal FINA taškų skaičiavimo sistemą pripažintas Gytis Stankevičius (Kauno plaukimo mokykla), antrą vietą iškovojo Julius Bačiulis (Anykščių KKSC) trečiąją Ugnius Kamandulis (Alytaus sporto ir rekreacijos centras). Geriausia Plaukike tapo Agnė Šeleikaitė (Kauno plaukimo mokykla) antrąją vietą iškovojo Amelija Murėnaitė (Vilniaus MSC) trečiąją Vilūnė Zasčiurinskaitė (Kauno plaukimo mokykla) geriausi varžybų plaukikai buvo apdovanoti Taurėmis ir vertingais rėmėjų prizais.

Su iššūkiais susidūrė ne tik sportininkai bet ir organizatoriai. Varžybos vyko be žiūrovų,  Visų norinčių dalyvių priimti negalėjom reikėjo užtikrinti dalyvių patekimo į varžybas kontrolę, varžybose galėjo dalyvauti tik aukšto meistriškumo sportininkai. Varžybų organizatoriai dėkoja partneriams ir rėmėjams už pagalbą organizuojant ir vykdant šias aukščiausio lygio varžybas.

Organizatoriai: Vandens sporto šakų akademija.

Partneriai: Alytaus miesto savivaldybė, Alytaus sporto ir rekreacijos centras, Plaukimo klubas „šilainiai“

AMS informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą