Alytaus savivaldybės vadovai priėmė futbolininkus, miestą garsinančius Vilniuje

Penktadienio popietę Alytaus miesto savivaldybėje apsilankė futbolo entuziastai, Dzūkijos sostinę garsinantys Vilniuje. Alytaus miesto savivaldybės meras Nerijus Cesiulis ir mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė priėmė futbolo klubo „Alytis“ komandą, šiais metais tapusią Mini futbolo lygos B diviziono čempione. 

Pasak šios komandos vadovo ir vartininko Mykolo Adamavičiaus, prieš penkerius metus į komandą susibūrę jauni vaikinai, buvę alytiškiai, džiaugiasi galintys pristatyti pirmus gražius rezultatus. 

„Mes savo komandą labiau akcentuojame ne iš sportinės pusės, bet sakome, kad tai yra Vilniuje susibūrusi alytiškių bendruomenė, mylinti savo gimtą miestą ir skleidžianti žinią apie jį. Mus vienijantis bruožas – esame panašaus amžiaus, augę ir gyvenę Alytuje, anksčiau žaidę bei ir dabar tebemėgstantys žaisti futbolą, per keletą metų pasiekę ir neblogų rezultatų“, - sakė FK „Alytis“ vadovas. Pasak jo, būtent „Alytis“ buvo daugelio vaikystės komandą, kurią matė žaidžiant Alytuje, o kai kurie dar ir šiek tiek joje pažaidė. 

Europinis mažojo (mini) futbolo šūkis „Jūs žaidžiate“ vienija beveik milijoną futbolo mėgėjų, įvairiose šalyse žaidžiančių šį dinamišką ir patrauklų žaidimą. Jis šiek tiek skiriasi nuo tradicinio futbolo, apimdamas platų žaidimo formatų spektrą: galima žaisti ir  penki prieš penkis, ir aštuoni prieš aštuonis. Mini futbolo lygoje Lietuvoje žaidžiama šeši prieš šešis ir septyni prieš septynis. Šiek tiek nuo didžiojo futbolo skiriasi ir žaidimo taisyklės. 

„Džiaugiuosi, kad susibūrėte, kad nepamiršote savo miesto, didžiuojamės, kad esate miesto patriotai ir sakome: kai atsibos Vilnius, grįžkite namo“, - susitikimo metu kalbėjo meras N. Cesiulis. 
Pasak M. Adamavičiaus, komandos nariai Alytaus ir taip neužmiršta, daugelis dažnai lankosi savaitgaliais. Juolab, kad iš 18 komandos narių 17 yra būtent alytiškiai, tiesa, jo teigimu, kol kas visi nevedę, bet daugelis turintys drauges Alytuje. 

Meras domėjosi futbolininkų planais, jų nuostatomis kurti savo gyvenimą Vilniuje ar Alytuje. Daugelis pripažino, kad sėsliam gyvenimui Alytus iš tiesų yra gerokai patogesnis, buvo ir tokių, kurie sakė, kad jau turi pavyzdžių, kad draugai su šeimomis grįžo į Alytų, tad grįš ir jie. 

Miesto vadovai ir futbolininkai apsikeitė simbolinėmis atminimo dovanomis, o meras N. Cesiulis linkėjo komandai kitais metais tapti jau A diviziono čempionais. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą