Šį savaitgalį Alytuje vyko LSD „Žalgiris“ žiemos sporto žaidynių šaškių, šachmatų, stalo teniso varžybos

 

Lietuvos sporto draugija „Žalgiris“ – visuomeninė kūno kultūros ir sporto organizacija, savanorišku principu jungianti įmonių ir organizacijų savarankiškus sporto klubus, kitas sporto organizacijas, jų sąjungas. Draugija įkurta 1944 m. ir vienija per 15 tūkstančių sportuojančių narių.
Kasmet draugija organizuoja masiškiausius sporto renginius, siejančius kelias sporto šakas – vasaros ir žiemos sporto žaidynes.
Alytuje buvo vykdomos stalo teniso, šaškių, šachmatų sporto varžybos, o 2018 m. sausio 13–14 d. Ignalinoje vyko slidinėjimo, estafečių, kalnų slidinėjimo, snieglenčių ir slidžių kroso varžybas. 2018 m. vasario 10 d. Ignalinoje planuojamos orientavimosi varžybos. Žiemos sporto žaidynių tikslas – skatinti šalies mėgėjus ir jų šeimos narius užsiimti žiemos sporto šakomis.
Atnaujinus Sporto rūmus, įrengus naujas kūno kultūros ir sporto erdves, jau aštunti metai iš eilės Alytuje vykdomos Žalgiriados šaškių, šachmatų ir stalo teniso varžybos. Čia susirinko sporto mėgėjų komandos iš 19 Lietuvos rajonų ir 6 miestų, dalyvių ir jų šeimos narių buvo per 300.
„Žalgirio“ žaidynių svečiai – Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ generalinis sekretorius Vytas Nėnius, Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius, Alytaus miesto savivaldybės administracijos Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjas Adomas Andrušaitis, Lietuvos sporto draugijos „Žalgiris“ žiemos sporto žaidynių Alytuje vyriausiasis teisėjas, tarptautinės stalo teniso kategorijos teisėjas, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijos sporto informacijos centro-muziejaus įkūrėjas Zenonas Gramackas.
Sveikindamas Žalgiriados sportininkus, Alytaus miesto savivaldybės meras linkėjo gražių ir įdomių šaškių, šachmatų ir stalo teniso entuziastų kovų, gražaus sportiško pasibuvimo Alytaus mieste. „Altius, citius, fortius“ – šis šūkis kiekvieną kviečia siekti aukštumų įveikiant ir pralenkiant pačiam save ne tik varžybų arenose, bet ir gyvenime. Esmė – asmeninio tobulumo siekis, kuris nebūtinai turi sutapti su siekiu nugalėti varžovą. Kad geriau suprastume prasmę, galime jį palyginti su kitu žinomu šūkiu – „Svarbiausia ne laimėti, bet dalyvauti!“ – kalbėjo meras.
Už nuopelnus LSD „Žalgiris“ sportui jubiliejaus proga atminimo ženklais buvo apdovanoti Adomas Andrušaitis, Sporto ir rekreacijos skyriaus vedėjas ir Kęstutis Dambrauskas, VšĮ Alytaus sporto ir rekreacijos centro metodininkas.
Iki pat vakaro sportininkai varžėsi ir sirgo vieni už kitus. Varžybų pabaigoje buvo suvesti žaidynių rezultatai ir apdovanotos stipriausios dalyvių komandos. Jos išsirikiavo taip: Vilnius – I vieta, Alytaus miestas – II vieta, Panevėžys – III vieta. Rajonų grupėje pirmi buvo Šalčininkai, antrasis –Birštonas, tretieji – Lazdijai.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą