Alytiškis Laurynas Žadeika tapo 2017-2018 metų Lietuvos kartingų žiemos taurės čiampionu

Praėjusį savaitgalį, vasario 25 dieną Aukštadvario kartodrome, finišavo Lietuvos kartingo federacijos (LKF) 2017-2018 Žiemos taurės varžybų ciklas. Šių metų sezono kovas pradėjo patys greičiausi Lietuvos kartingo meistrai.
Nors pirmi etapai, vykę Vilniuje, Elektrėnuose, Salininkuose, ir nepriminė žiemos, tačiau šaltu, lietingu oru sportininkai lenktyniavo su žieminėmis padangomis. Ketvirtasis etapas vyko Anykščių kartodrome, o paskutinis penktasis - Aukštadvario kartodrome. Šie etapai buvo tikri žiemiški, spaudžiant daugiau kaip 10 laipsnių šalčiui.
Visuose etapuose puikiai pasirodė Alytaus rajono techninių sporto šakų klubo „PILĖNAI“ jaunasis pilotas devynmetis LAURYNAS ŽADEIKA. Per penkis etapus surinkęs daugiausiai taškų jis iškovojo Čempiono titulą MINI klasėje.
Nors pirmame ir antrame etape buvo daug problemų su varikliu, Laurynas visose varžybose lipo ant nugalėtojų pakylos ir neprarado motyvacijos kovoti iki pat Žiemos taurės paskutinio etapo. Trečiame ir ketvirtame etapuose jaunasis kartingo vairuotojas lipo ant aukščiausio podiumo laiptelio, o tai Lauryną turnyrinėje lentelėje pakylėjo į pirmą vietą.
Paskutiniame penktame etape klubas PILĖNAI pasirinko padangas, kurios geriau sukimba su šaltu asfaltu nei su sniegu ar ledu. Ši strategija buvo rizikinga, nes padangų keisti nuo kvalifikacinio važiavimo iki pat finalo neleidžia taisyklės. Kvalifikacijoje dar buvo daug sniego posūkiuose ir dėl to Pilėnai klubo sportininko rezultatas buvo tik šeštas. Tačiau trenerio įžvalga buvo kur kas toliau nei tik kvalifikacija. Ši pasirinkta strategija pasiteisino - ji garantavo stabilų važiavimą ir puikų greitį posūkiuose, kurie jau po kvalifikacijos buvo be sniego ar ledo. Nors sudėtinga išaiškinti azartiškam ir ambicingam jaunajam pilotui, kad nesiveltų į kovą dėl pirmos pozicijos ir kad jam nerizikuojant pakanka atvažiuoti antram, jog užsitikrintų šios varžybų serijos čempiono titulą, tačiau sportininkas klubo sukurtą strategiją puikiai suprato ir įgyvendino ją šimtu procentų. Pusfinalyje atvažiavęs antroje vietoje, alytiškis jau užsitikrino čempiono titulą, tačiau kaip ir visuose etapuose norėjosi lipti ant nugalėtojų pakylos. Finaliniame važiavime Laurynas, nors ir užfiksavęs greičiausią rato įveikimo laiką, finišo liniją kirto saugioje antroje pozicijoje. Laimingas sportininkas džiaugėsi iškovota antra vieta paskutiniame etape ir 2017-2018 metų Žiemos taurės čempiono titulu.
Pasibaigus žiemos taurei sportininkams nebus laiko ilsėtis. Jau ateinantį savaitgalį laukia neklasifikuotos varžybos Šakiuose ir po jų intensyvūs testai tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, ruošiantis Lietuvos ir užsienio čempionatams.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą