Lazdijų rajone vyks tradicinis pasieniečių dviračių žygis

Balandžio 4 d. į susitikimą su Lazdijų rajono savivaldybės meru Artūru Margeliu atvyko valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos rinktinės vadas Vytautas Ižganaitis ir Varėnos pasienio rinktinės Sienos kontrolės skyriaus viršininkas Rimantas Jarmala. Susitikimo metu aptartas dviračių žygis balandžio 28-ąją vyksiantis Lietuvos-Lenkijos pasienyje.

Minint Lietuvos narystės Europos sąjungoje 14-ąsias metines tradicinis dviračių žygis šiais metais apgaubs Galadusio ežerą. Žygeiviai startuos Lietuvos pusėje, Beviršių kaime, toliau pedalus mins per Ūdininkus, Galinius, pervažiuos į Lenkijos pusę ir keliaus Burbiškių, Jonaraisčio, Raziūčių, Gaiveniškių, Žagarių gyvenvietėmis bei aplankys Seinus. Atgal į Lietuvą grįš per Zolieckus, Žagarius, Stabingius, Krasnagrūdą, Dusnyčią, Akmenius ir Tarnauką.

Kasmet toks renginys sukviečia gausų būrį pasieniečių bei jų šeimos narių. Kartu sportuoti, gerėtis gamta ir pasisemti žinių atvyksta ir VSAT kolegos iš Lenkijos ir Baltarusijos. Planuojama, kad ir šiais metais renginyje dalyvaus apie 400 žygeivių.

2004-ųjų gegužės 1 d. Lietuva tapo ES nare. Kitąmet Lazdijų pasieniečiai organizavo pirmąjį dviračių žygį šiam įvykiui paminėti ir nuo tol kasmet visus kolegas bei kitus svečius kvietė dalyvauti tokiame renginyje. Nuo 2016 m. gegužės 1 d. reorganizavus VSAT Lazdijų rinktinę šio tradicinio dviračių žygio organizavimą perėmė VSAT Varėnos rinktinės pasieniečiai.

Lazdijų rajono savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą