Lietuvos mažųjų žaidynės

Antrus metus iš eilės Alytaus lopšeliai darželiai dalyvauja Respublikinės ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros asociacijos ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto organizuojamame Lietuvos mažųjų žaidynių projekte. Jis skatina vaikus pajusti judėjimo džiaugsmą, susipažinti su olimpinėmis vertybėmis sporte ir gyvenime. 2018 m. projekte dalyvauja 227 ikimokyklinio ugdymo įstaigos iš 42 Lietuvos miestų ir miestelių. Keturios iš jų yra Alytaus lopšeliai-darželiai. Tai lopšelis-darželis „Šaltinėlis", lopšelis-darželis „Nykštukas", lopšelis-darželis „Girinukas" ir lopšelis-darželis „Du gaideliai". Žaidynės suskirstytos į tris etapus. Pirmąjį etapą darželiai organizavosi savo įstaigose, kur varžėsi visi 2012 metais gimę vaikučiai. Taip buvo atrinkti šeši stipriausi ugdytiniai, jie ir atstovavo įstaigai antrajame žaidynių etape.

Atrasis etapas vyko balandžio 5 d. Vidzgirio pagrindinės mokyklos sporto salėje. Čia vaikučių laukė Kakė Makė su savo rungtimis. Visi gerai nusiteikę darėme mankštą, šokome šokius ir, žinoma, susirungėme penkiose, iš karto žinomose, rungtyse. Tai vikrumo rungtis „Lapių lenktynės", narsumo „Narsieji raiteliai", greitumo „Greitasis paštas", atidumo „Griūvantys bokštai" ir ištvermingumo „Olimpiniai žiedai". Nors ir pavargę, vaikai įveikė visas rungtis, džiaugėsi savo sportiniais laimėjimais. Dviejų darželių ugdytiniai buvo truputį vikresni ir iškovojo kelialapį į finalinį festivalį. Tai lopšelio-darželio „Girinukas" ir lopšelio-darželio „Du gaideliai" ugdytiniai. Šių darželių vaikai susitiks su vaikais iš visos Lietuvos žaisti, bendrauti, varžytis ir bendradarbiauti. Projekto dalyvių ir visos įstaigos bendruomenės laukia tikrai įspūdingas renginys, jo kertiniai atskaitos taškai – pagrindinės olimpinės vertybės: Draugystė, Pagarba, Tobulėjimas.

Nuoširdžiai dėkojame Alytaus Vidzgirio pagrindinei mokyklai už ilgametį bendradarbiavimą ir pagalbą rengiant antrąjį žaidynių etapą. Mažylio studijai už nuostabų Kakės Makės kostiumą ir visoms dalyvavusioms įstaigoms už puikią nuotaiką ir geras emocijas.

Auklėtoja metodininkė Renata Komičienė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą