Simno gimnazijoje „Pradinukų lygos“ finalinės varžybos

Gegužės 15 d. Simno gimnazijoje vyko Lietuvos futbolo federacijos projekto „Pradinukų lyga“ Pietų regiono finalinės varžybos. Pradinukų lyga – tai smagus aktyvaus laisvalaikio užsiėmimas mokykloje, į jį aktyviai įsitraukia kiekvienas 1–4 klasių mokinys, o pats renginys tampa išskirtine pramoga kiekvienam jo dalyviui ir aistruoliui. Renginio idėja kilo svarstant vaikų fizinio aktyvumo problemą šalies ugdymo įstaigose, aptariant bendrąją mokinių sveikatos būklę bei smagaus laisvalaikio vaikams alternatyvas mokykloje.

Projektas suteikia galimybę kiekvienam mokiniui pažinti futbolo žaidimo subtilybes, nepriklausomai nuo jo gebėjimų ar įgūdžių, padės atrasti gabius vaikus ir juos nukreipti į nuolatinius futbolo užsiėmimus organizuojančias įstaigas, formuos palankią tėvų ir pedagogų nuomonę apie visapusišką užsiėmimų naudą vaikui ir, žinoma, populiarins futbolą šalies ugdymo įstaigose.

Gimnazijos stadione jėgas išbandė keturios Pietų regiono geriausios komandos: „Ereliukai“ (Simno gimnazija), „Volungiukai“ (Volungės pagrindinė mokykla, Alytus), „Drakonai“ (Mokolų progimnazija, Marijampolė) ir „Rūtelė“ (darželis-mokykla, Kaunas).

Varžybose geriausiai sekėsi „Volungiukams“, jie rezultatu 1:0 įveikė „Ereliukus“, 6:0 „Drakonus“ ir 3:2 „Rūtelę“. „Rūtelė“, 2:1 nugalėjusi „Ereliukus“ ir 7:1 „Drakonus“, užėmė antrąją vietą. „Ereliukai“, kurie futbolo įgūdžius lavina lankydami NVŠ programą „Vaikų užimtumas sportinių žaidimų pagalba“, 3:0 įveikė „Drakonus“ ir gavo trečios vietos apdovanojimus.

Apdovanojimus ir rėmėjų dovanas vaikams ir komandų vadovams įteikė Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos prezidentas Vytautas Vaškūnas, direktorius Deimantas Bička, Alytaus apskrities futbolo federacijos prezidentas Gediminas Daukšys, gimnazijos direktorius Evaldas Jakubavičius.

Po apdovanojimų įteikimo visi dalyviai vaišinosi gardžiomis picomis.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą