Baltijos šalių čempionatas – du medaliai į Alytų

 

Šį savaitgalį Latvijoje vyko Baltijos šalių šaudymo iš lanko čempionatas, į kurį vyko ir septyni alytiškiai „Žaliojo lanko“ atstovai. Nors ir geriausios savo šio sezono formos alytiškiai dar nėra pasiekę – ją turėtų pasiekti arčiau sezono pabaigos ties Europos čempionatu, kuriame yra nemaža tikimybė, kad taip pat keli alytiškiai dalyvaus, tai jiems nesutrukdė iš Latvijos parsivežti dviejų medalių – vieno bronzos ir vieno sidabro.
Bronzos medalį iškovojo „Žaliojo lanko“ trenerė Inga Timinskienė, šaudžiusi olimpinių lankų moterų grupėje. Po kvalifikacijos buvusi tik 6 vietoje Inga sugebėjo gerai pasirodyti atkrintamosiose varžybose prasibraudama net iki bronzos finalo, kurį ji laimėjo rezultatu 6:2.
Sidabro medaliu pasipuošė alytiškių „Žaliojo lanko“ olimpinių lankų merginų komanda, kurią sudarė Inga Timinskienė bei jaunosios jos auklėtinės ASRC-Žaliasis lankas atstovaujančios Kristina Arbramaitytė ir Paulina Ramanauskaitė. Pusfinalyje merginos lengvai įveikė savo priešininkes rezultatu 6:0, tačiau kovoje dėl aukso teko pripažinti varžovių pranašumą ir pasitenkinti sidabro medaliais.
Baltijos šalių čempionatas niekada nebuvo alytiškių aukščiausias siekis ir ties tuo šio sezono lankininkų varžybų startai tikrai nesibaigs. Jau vien per šią vasarą alytiškiai lankininkai planuoja savo miesto vardą garsinti Europos jaunimo čempionate, Europos suaugusiųjų čempionate, dviejose neįgaliųjų Europos taurės etapuose bei kitose mažesnėse tarptautinėse varžybose. Artimiausias svarbus startas jau šį savaitgalį Kaune, kur galutinai turėtų paaiškėti kiek alytiškių atstovaus Lietuvą Europos jaunių ir jaunimo šaudymo iš lanko čempionate.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą