Europos WU17 čempionatą UEFA įvertino puikiai


Europos futbolo asociacijų sąjunga UEFA puikiai įvertino Europos WU17 čempionatą, vykusį Alytuje, Marijampolėje ir Šiauliuose.
UEFA generalinis sekretorius Theodore Theodoridis savo laiške patvirtino, kad komandų ir asociacijos darbuotojų atsiliepimai - ypatingai teigiami. Visoms komandoms labai patiko ir stadionai, kuriuose vyko turnyras, o Alytuje džiugino ir dėmesiu Lietuvos rinktinei. Kiekvienose rungtynėse miesto stadione aukščiausio lygio čempionate debiutavusias lietuvaites palaikė beveik po kelis tūkstančius žiūrovų.
„Tikimės, kad šis renginys turės išliekamąją vertę asmeninio tobulėjimo, pagerintos sporto infrastruktūros ir apskritai - dėmesio futbolui prasme. Labai dėkojame už tokio atmintino turnyro organizavimą”, - laiške dėkojo UEFA generalinis sekretorius.
Finalinis Europos WU17 turnyras Lietuvoje vyko gegužės 9—21 dienomis, jį ketvirtą kartą laimėjo ir kelialapį į pasaulio čempionatą laimėjo Ispanijos futbolininkės, finale Marijampolėje nugalėjusios Vokietiją. Alytuje vykusiame mažajame finale Angliją įveikusi Suomija džiaugėsi ne tik bronza, tačiau ir bilietu į pasaulio pirmenybes.
Europos čempionato kovas Alytuje pristatė, nušvietė ir vietos žiniasklaida – Dzūkijos televizija, laikraščiai „Alytaus naujienos“, „Alio Alytus“, Alytausgidas.lt, FM99 radijas, rungtynių akimirkas įamžino mūsų miesto fotografai Faustas Augustinas, Dovilė Balčiūnaitė ir Povilas Jarmala.
WU-17 renginiams talkino tokios Alytaus organizacijos, kaip miesto savivaldybė, sporto ir rekreacijos centras, turizmo informacijos centras, futbolo akademija „Dainava“, Dzūkijos futbolo klubas „Dainava“, taip pat miesto ir rajono mokyklos, „Savanorystės tiltai“, „Sportugalija“ ir kt. Alytiškius čempionato pagalbininkus į vieną komandą subūrė iš Dzūkijos sostinės kilęs sporto vadybininkas Mykolas Adamavičius ir VšĮ „Viena komanda“.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą