Nuotraukos autorius: Algimanto BRAZAIČIO nuotr.

Alytiškių dėmesiui – dvi ralio „Aplink Lietuvą“ rungtys

Rugsėjo 6-ąją Kaune, Rotušės aikštėje, startuos tradicinis ralis „Aplink Lietuvą 2018", kurį rengia tikrasis FIA narys, 1926 metais įkurtas Lietuvos automobilių klubas (LAK) ir kurio dalyviai tradiciškai varžosi dėl garbingiausio trofėjaus – Prezidento taurės.

Pirmasis ralis tokiu pavadinimu surengtas 1931 m. liepos 24 d., o jį Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF) laiko oficialia organizuoto automobilių sporto šalyje pradžia.

Tačiau šiemetinis ralis „Aplink Lietuvą" tebus tik 27-tasis. Keturi tokie raliai įvyko prieškario Lietuvoje, o nuo 1996-ųjų, atgaivinus LAK veiklą ir atstačius jo narystę FIA, raliai Prezidento taurei laimėti vyksta kasmet.

Kas šiemet džiaugsis geidžiamiausiu trofėjumi - Prezidentės Dalios Grybauskaitės taure, paaiškės rugsėjo 8-ąją, kai ralio dalyviai per tris dienas, įveikę 1090 kilometrų, finišuos Vilniuje, S. Daukanto aikštėje, priešais prezidentūros rūmus.

„Šiemetinis ralis „Aplink Lietuvą" skiriamas valstybės atkūrimo100-čiui, todėl organizatoriai negailės pastangų, kad dėl pagrindinio ir kitų svarbių ir reikšmingų apdovanojimų varžytųsi 100 automobilių ekipažai, - sako ralį rengiančio LAK prezidentas Rolandas Dovidaitis. – Noriu patikinti, kad ralis taps didele ir įsimintina švente ne tik jo dalyviams, bet ir miestų bei miestelių, per kuriuos drieksis jo maršrutai, gyventojams".

Tradiciškai ralio „Aplink Lietuvą" maršrutai neaplenkia ir Dzūkijos sostinės.

Šiemet alytiškiai ralio dalyvių meistriškumą galės stebėti net dviejose rungtyse. Ketvirtadienį, rugsėjo 6-ąją, 13 val. bus duotas startas greituminio slalomo varžyboms Raudonkalnio gatvėje, o jau po pusvalandžio, 13.30 val. pirmasis ekipažas startuos ir Dauguose, Turgaus aikštėje, kur rengiamos irgi greituminio slalomo varžybos.

Abiejų rungčių laimėtojai išsiveš Alytaus miesto ir rajono savivaldybių merų taures.

Ralis „Aplink Lietuvą" – tai ne vien greičio ruožai ir specialios rungtys bei kova dėl sekundžių, bet ir ne mažiau svarbi misija propaguoti atsakingą, saugų elgesį keliuose, skiepyti šiuos pradus jaunajai kartai.

Trijų dienų ralio maršrutai drieksis net per 23 miestus, iš kurių daugumoje pertraukėlių metu bus vykdomos specialios edukacinės programos. Tikimasi jomis sudominti apie 12 tūkstančių pirmokų, kuriuos ralio organizatoriai pasitiks ne tik su specialiomis užduotimis, bet ir įsimenančiomis dovanomis.

Ir šiemetiniame ralyje tęsiama graži, 1996-aisias gimusi tradicija, kai kartu su visų kitų įskaitų dalyviais varžosi ir žmonės su negalia, kuriems būtent raliai „Aplink Lietuvą" tapo vienintele tokia galimybe metuose išbandyti jėgas.

Algimanto BRAZAIČIO nuotr.

Ralio „Aplink Lietuvą 2018" spaudos centras – Viešųjų ryšių agentūra „Visus Bonus"

El./paštas visusbonus@dtiltas.lt

Tel.+370 612 93662

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą